• Банер за продукта

Вегетарианска пица с тиган

МЕТОД:

 1. В малка купа добавете топлата вода и активната суха мая и разбъркайте, за да се смесят. Оставете го да престои 10 минути, докато маята се разтваря.

 2. Веднъж разтворени, в голяма купа смесете брашното, солта, захарта, олиото и разтворената мая и вода. Смесете го добре с вилица, за да създадете лепкаво тесто.

 3. Поставете тестото в чиста купа. През следващия час изпълнете 4 серии разтягане и сгъване, по един на всеки 15 минути. Разтягане и сгъване е, когато вземете страна на топката с тесто и я опънете нагоре и я сгънете върху себе си. За всеки комплект разтегнете тестото и го сгънете 4 пъти, като всеки път обръщате купата с четвърт оборот. Използвайте мокри ръце, когато извършвате гънките, тъй като това спира тестото да полепва по пръстите ви. След като гънките са завършени, покрийте купата с чиния и я поставете в хладилника за поне 5 часа или за една нощ.

Whole_Pizza_square_LR_300x300
pizza_fold_elien_lewis_low_res_large

Приготвяне на пица

1. Намажете 30 см тиган с 1 ½ супени лъжици зехтин.

2. Вземете тестото от хладилника и го поставете в тигана. Полейте горната част на тестото с друга супена лъжица зехтин. С пръсти натиснете тестото в тигана, така че да покрива цялата долна повърхност. Уверете се, че цялото тесто е покрито със зехтин. Ако тестото продължава да се връща обратно, докато го натискате, оставете го да престои при стайна температура за 10 минути, преди да опитате отново. Сега оставете тестото за 45 минути на топло място.

Пица_Тесто_низо_Рез_голямо

3. Докато тестото се уплътнява, накъсайте или нарежете на ситно целия праз, особено по-твърдата зелена праза. Загрейте тиган или тиган на умерен огън и добавете 1-2 супени лъжици зехтин. Добавете настъргания праз и ½ чаена лъжичка сол. Задушете праза за 10 минути, като редовно разбърквате, докато празът омекне. По средата на времето за приготвяне на праз добавете счукания чесън, прясната мащерка и супената лъжица лимонов сок. Подправете с черен пипер и допълнително сол, ако е необходимо и на вкус.

4. Накъсайте брюкселското зеле на ивици и нарязайте грубо сушените домати. Хвърлете брюкселското зеле с ½ супена лъжица зехтин, лимоновата кора и ½ чаена лъжичка сол. Оставете ги настрана.

5. След като тестото приключи с изпирането, загрейте фурната до 220 ° C (200 ° C на фурна). Поръсете ½ чаша настъргано сирене моцарела върху тестото. Добавете върху праза и ги разпределете равномерно. Подредете брюкселското зеле и сушените на слънце домати върху праза. Най-отгоре оставете ½ чаша сирене моцарела и пармезан.

6. Изпечете пицата във фурната на по-ниска решетка, за около 16-18 минути, докато горната част стане златиста, а долната не е сготвена и хрупкава. След като пицата бъде извадена от фурната, незабавно прекарайте нож по ръба на тигана, за да спрете сиренето да лепне отстрани. След това можете да повдигнете долната страна на пицата с шпатула, за да проверите дали дъното е златисто.

7. Долейте горещата пица с допълнително прясна мащерка, нарежете и сервирайте, докато е гореща.


Време за публикуване: юли-13-2020