• Банер за продукта

b24722bd7d8daaa2f02c4ca38ed95c82_original1

Какво представлява чугунната подправка?

Подправката е слой от втвърдена (полимеризирана) мазнина или масло, което се изпича върху повърхността на вашия чугун, за да го защити и да гарантира незалепващо готвене. Просто като това!

Подправките са естествени, безопасни и напълно възобновяеми. Вашите подправки ще идват и си отиват с редовна употреба, но обикновено ще се натрупват с течение на времето, когато се поддържат правилно.

Ако загубите малко подправки по време на готвене или почистване, не се притеснявайте, тиганът ви е наред. Можете бързо и лесно да подновите подправката си с малко олио за готвене и фурна.

 

Как да подправите своя чугунен тиган

Инструкции за поддръжка на подправка:

Подправката за поддръжка трябва да се извършва редовно, след като готвите и почиствате. Не е нужно да го правите всеки път, но това е най-добрата практика и особено важно след готвене със съставки като домати, цитрусови плодове или вино и дори меса като бекон, пържола или пиле, тъй като те са кисели и ще премахнат част от вашата подправка.

Стъпка 1.  Загрейте съда за тиган или чугун върху котлона (или друг източник на топлина като скара или тлеещ огън) на слаб огън за 5-10 минути.

Стъпка 2.  Избършете тънък блясък масло върху повърхността за готвене и загрявайте още 5-10 минути или докато маслото изглежда сухо. Това ще спомогне за поддържането на добре подправена, незалепваща повърхност за готвене и ще защити тигана по време на съхранение.

 

Пълни инструкции за подправка:

Ако поръчате подправен тиган от нас, това е точният процес, който използваме. Подправяме всяко парче на ръка с 2 тънки слоя масло. Препоръчваме да използвате масло с висока точка на дим като рапица, гроздово семе или слънчоглед и да следвате следните стъпки:

Стъпка 1.  Загрейте фурната до 225 ° F. Измийте и изсушете тигана си напълно.

Стъпка 2.  Поставете тигана си в предварително загрятата фурна за 10 минути, след което внимателно го извадете, като използвате подходяща защита на ръцете.

Стъпка 3.  С кърпа или хартиена кърпа намажете тънък слой масло по целия тиган: отвътре, отвън, дръжката и т.н., след което изтрийте излишното. Трябва да остане само лек блясък.

Стъпка 4.  Поставете тигана си обратно във фурната, с главата надолу. Увеличете температурата до 475 ° F за 1 час.

Стъпка 5.  Изключете фурната и оставете тигана си да се охлади, преди да го извадите.

Стъпка 6.  Повторете тези стъпки, за да добавите допълнителни слоеве подправки. Препоръчваме 2-3 слоя подправки.


Време за публикуване: април-10-2020