• Natpis o proizvodu

b24722bd7d8daaa2f02c4ca38ed95c82_original1

Šta je začin od lijevanog željeza?

Začin je sloj očvrsle (polimerizirane) masti ili ulja koji se ispeče na površini vašeg lijevanog željeza kako bi ga zaštitio i osigurao nelepljive performanse kuhanja. Jednostavno!

Začin je prirodan, siguran i potpuno obnovljiv. Začini će se redovito upotrebljavati i odlaziti, ali će se vremenom akumulirati kada se pravilno održavaju.

Ako tijekom kuhanja ili čišćenja izgubite malo začina, ne brinite, vaša tava je u redu. Začin možete brzo i jednostavno obnoviti s malo ulja za pečenje i pećnicom.

 

Kako začiniti tavu od lijevanog željeza

Upute za začin za održavanje:

Začine za održavanje treba redovno obavljati nakon što skuhate i očistite. Ne morate to činiti svaki put, ali to je najbolja praksa i posebno je važno nakon kuhanja sa sastojcima poput paradajza, citrusa ili vina, pa čak i mesom poput slanine, odreska ili piletine, jer su oni kiseli i uklonit će dio začina.

Korak 1.  Zagrijte posudu od tave ili livenog gvožđa na plameniku štednjaka (ili drugom izvoru toplote poput roštilja ili tinjajuće vatre) na laganoj vatri 5-10 minuta.

Korak 2.  Obrišite tanki sjaj ulja na površinu za kuhanje i zagrijavajte još 5-10 minuta ili dok ulje ne izgleda suho. To će vam pomoći održati dobro začinjenu, neprianjajuću površinu za kuhanje i zaštititi tavu tijekom skladištenja.

 

Cjelokupne upute za začin:

Ako kod nas naručite sezonsku tavu, to je tačan postupak koji koristimo. Svaki komad ručno začinimo sa 2 tanka sloja ulja. Preporučujemo upotrebu ulja s visokom tačkom dimljenja, poput repice, sjemenki grožđa ili suncokreta, i slijedite ove korake:

Korak 1.  Zagrijte pećnicu na 225 ° F. Potpuno operite i osušite tavu.

Korak 2.  Stavite tavu na 10 minuta u zagrijanu pećnicu, a zatim je pažljivo izvadite koristeći odgovarajuću zaštitu za ruke.

Korak 3.  Krpom ili papirnatim ubrusom rasporedite tanki sloj ulja po cijeloj tavi: iznutra, spolja, ručkom itd., A zatim obrišite sav višak. Trebao bi ostati samo blagi sjaj.

Korak 4.  Vratite tavu natrag u rernu, naopako. Povećajte temperaturu na 475 ° F za 1 sat.

Korak 5.  Isključite pećnicu i pustite da se tava ohladi prije nego što je izvadite.

Korak 6.  Ponovite ove korake za dodavanje dodatnih slojeva začina. Preporučujemo 2-3 sloja začina.


Vrijeme objavljivanja: april-10-2020