• Natpis o proizvodu

Na šta treba paziti kada kupujete najbolju holandsku pećnicu

Kada kupujete holandsku pećnicu, prvo ćete htjeti razmotriti najbolju veličinu za svoje potrebe. Najpopularnije veličine unutrašnjosti su između 5 i 7 kvarta, ali možete pronaći proizvode od 3 kvarta ili do 13. Ako za svoju širu porodicu radite velike blagdanske obroke s puno krupice, veća holandska peć bi mogla dobro vam služiti. Samo imajte na umu da će veći lonci biti prilično teški (posebno kada su puni hrane).

Kad smo već kod težine, holandske peći trebale bi imati debele zidove, pa nemojte bježati od proizvoda koji se čine pomalo teškim. Možete vidjeti i okrugle naspram ovalnih holandskih peći, a najbolja opcija ovdje ovisi o tome kako ga planirate koristiti. Ako puno kuhate ili pržite, pečete, pečete i pečete u štednjaku, držite se okruglog modela, jer će bolje stati na plamenik. Neki okrugli modeli su ono što se naziva "dvostruke holandske peći", gdje je poklopac dovoljno dubok da se može koristiti kao tava!

Napokon, općenito je bolje odabrati holandsku pećnicu koja je kratka i stasita, a ne mršavu i višu (iako će dvostruka holandska peć obično biti malo viša od obične holandske pećnice). Zašto? Široki promjer daje vam veću unutrašnju površinu smeđe hrane, a može vam uštedjeti i vrijeme bržim kuhanjem ili prženjem sastojaka.

Pročitali smo desetke recenzija za svaki proizvod, upoređivali smo cijene i specifikacije proizvoda i, naravno, izvukli iz vlastitih testnih kuhinjskih iskustava. Bez obzira na vaše potrebe, zasigurno ćete na ovom web mjestu pronaći najbolju holandsku pećnicu koju ćemo redovito ažurirati.

 gg7131


Vrijeme objavljivanja: srpanj-13-2020