• Bàner sobre el producte

Què són els forns holandesos?

Els forns holandesos són olles cilíndriques, de calibre pesat, amb tapes ajustades que es poden utilitzar a la cuina o al forn. La construcció de metall pesat o ceràmica proporciona calor radiant constant, uniforme i multidireccional al menjar que es cuina al seu interior. Amb una àmplia gamma d’usos, els forns holandesos són realment una cuina per a tots els usos.
Al voltant del món
Els forns holandesos, com s’anomenen avui als Estats Units, s’utilitzen des de fa centenars d’anys, en moltes cultures diferents i amb molts noms. Aquesta peça bàsica de cuina va ser dissenyada originalment amb els peus per seure damunt de les cendres calentes en una xemeneia de llenya o carbó. Les tapes dels forns holandesos eren alhora lleugerament còncaves, de manera que es podien col·locar carbons calents a la part superior per proporcionar calor tant des de dalt com per sota. A França, aquestes olles multiusos es coneixen com cocottes i, a Brittan, es coneixen simplement com a cassola.
Usos
Els forns holandesos moderns es poden utilitzar en fogons similars a una brasa o al forn, com un forn. El metall de gran calibre o la ceràmica poden suportar una àmplia gamma de temperatures i mètodes de cocció. Gairebé qualsevol tasca de cuina es pot realitzar al forn holandès.

Sopes i guisats: els forns holandesos són perfectes per a sopes i guisats per la seva mida, forma i construcció gruixuda. El metall pesat o la ceràmica condueixen bé la calor i poden mantenir els aliments calents durant llargs períodes de temps. Això és útil per a sopes, guisats o mongetes a foc lent.
Torrats: quan es col·loquen dins d’un forn, els forns holandesos condueixen la calor i la transfereixen al menjar de dins des de totes direccions. La capacitat dels estris de cuina per mantenir aquesta calor significa que es necessita menys energia per als mètodes de cocció llargs i lents. La tapa resistent al forn ajuda a retenir la humitat i evita l’assecat durant els llargs temps de cocció. Això fa que els forns holandesos siguin perfectes per rostir carns o verdures lentes.
Fregir: la capacitat de conduir calor torna a ser l’estrella a l’hora d’utilitzar un forn holandès per sofregir. Els forns holandesos escalfaran l'oli de manera uniforme, cosa que permetrà que el cuiner controli de prop la temperatura de l'oli per fregir. Hi ha alguns forns holandesos esmaltats que no s’han d’utilitzar amb les altes temperatures que s’utilitzen per fregir-los, així que assegureu-vos de consultar amb el fabricant.

Pa: els forns holandesos també s’utilitzen des de fa temps per coure pa i altres productes de forn. La calor radiant actua de manera similar a la llar de pedra d’un forn de pa o pizza. A més, la tapa conté humitat i vapor, cosa que crea una escorça desitjable i cruixent.
Cassoles: La capacitat d'un forn holandès de transferir-se d'una cuina a l'interior d'un forn les converteix en l'eina perfecta per a les cassoles. Les carns o els aromàtics es poden saltar al forn holandès mentre es troben a la cuina, i després es pot muntar i coure la cassola a la mateixa olla.

Varietats
Els forns moderns holandesos es poden dividir en dues categories bàsiques: de ferro fos o esmaltats. Cadascun té el seu propi conjunt d’avantatges, desavantatges i millors usos.

Ferro fos: el ferro fos és un excel·lent conductor de la calor i és el material de cuina preferit per a molts xefs. El metall pot suportar temperatures extremadament altes sense degradació, cosa que el fa útil per a una àmplia varietat d’aplicacions. Com passa amb tots els estris de cuina de ferro colat, s’ha de tenir especial cura i neteja per preservar la integritat de la planxa. Si es cuida adequadament, un bon forn holandès de ferro colat pot durar generacions. Els forns holandesos de ferro colat s’utilitzen habitualment per acampar, ja que es poden col·locar directament sobre una flama oberta.
Esmaltat: els forns holandesos esmaltats poden tenir un nucli de ceràmica o metall. Igual que el ferro colat, la ceràmica condueix la calor molt bé i, per tant, s’utilitza sovint per fabricar forns holandesos. Els forns holandesos esmaltats no requereixen tècniques de neteja especials, cosa que els fa perfectes per a aquells que busquen comoditat. Tot i que l’esmalt és extremadament resistent.

7HWIZA


Hora de publicació: 13-Jul-2020