• Banner o produktu

b24722bd7d8daaa2f02c4ca38ed95c82_original1

Co je to koření z litiny?

Koření je vrstva ztuženého (polymerizovaného) tuku nebo oleje, která je pečena na povrchu vaší litiny, aby ji ochránila a zajistila nepřilnavost při vaření. Tak jednoduché!

Koření je přirozené, bezpečné a zcela obnovitelné. Vaše koření bude přicházet a odcházet s pravidelným používáním, ale při správném udržování se obvykle hromadí v průběhu času.

Pokud při vaření nebo čištění ztratíte chuťové přísady, nebojte se, vaše pánvička je v pořádku. Koření můžete snadno a rychle obnovit trochou oleje na vaření a troubou.

 

Jak okořenit vaši litinovou pánev

Pokyny pro údržbu koření:

Po vaření a čištění byste měli pravidelně dochucovat. Nemusíte to dělat pokaždé, ale je to nejlepší praxe a obzvláště důležité po vaření s přísadami, jako jsou rajčata, citrusy nebo víno, a dokonce i s masem, jako je slanina, steak nebo kuřecí maso, protože jsou kyselé a odstraní část vašeho koření.

Krok 1.  Předehřejte své pánvi nebo litinové nádobí na sporáku (nebo jiném zdroji tepla, jako je gril nebo doutnající oheň) na mírném ohni po dobu 5-10 minut.

Krok 2.  Otřete tenký lesk oleje na varnou plochu a zahřívejte dalších 5-10 minut, nebo dokud olej nevypadá suchý. To pomůže udržet dobře kořeněný nepřilnavý povrch vaření a ochrání pánvi během skladování.

 

Úplné pokyny pro koření:

Pokud si u nás objednáte ostřílenou pánev, jedná se o přesný proces, který používáme. Každý kus ručně dochuťte 2 tenkými vrstvami oleje. Doporučujeme použít olej s vysokým bodem kouře, jako je řepka, hroznový nebo slunečnicový olej, a postupujte podle těchto kroků:

Krok 1.  Předehřejte troubu na 225 ° F. Umyjte a zcela osušte svou pánvi.

Krok 2.  Vložte svou pánvi na 10 minut do předehřáté trouby a poté ji opatrně vyjměte pomocí vhodné ochrany rukou.

Krok 3.  S látkou nebo papírovým ručníkem rozetřete tenkou vrstvu oleje po celé pánvi: uvnitř, venku, rukojeti atd., Pak setřete veškerý přebytek. Měl by zůstat jen mírný lesk.

Krok 4.  Vložte svou pánev zpět do trouby, vzhůru nohama. Zvyšte teplotu na 475 ° F po dobu 1 hodiny.

Krok 5.  Vypněte troubu a před vyjmutím ji nechte vychladnout.

Krok 6.  Opakujte tyto kroky a přidejte další vrstvy koření. Doporučujeme 2-3 vrstvy koření.


Čas zveřejnění: duben-10-2020