• Διαφήμιση σχετικά με το προϊόν

Τι είναι οι Ολλανδικοί φούρνοι;

Οι ολλανδικοί φούρνοι είναι κυλινδρικές, βαριές γλάστρες με σφιχτά καπάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε στο φούρνο είτε στο φούρνο. Η κατασκευή βαρέων μετάλλων ή κεραμικών παρέχει σταθερή, ομοιόμορφη και πολυκατευθυνόμενη ακτινοβολία θερμότητας στα τρόφιμα που μαγειρεύονται στο εσωτερικό. Με ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, οι ολλανδικοί φούρνοι είναι πραγματικά ένα κομμάτι μαγειρικής.
Σε όλο τον κόσμο
Οι ολλανδικοί φούρνοι, όπως ονομάζονται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιούνται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς και με πολλά ονόματα. Αυτό το πιο βασικό κομμάτι των μαγειρικών σκευών σχεδιάστηκε αρχικά με πόδια για να κάθεται πάνω από καυτές στάχτες σε ένα τζάκι με ξύλα ή άνθρακα. Τα καπάκια των ολλανδικών φούρνων ήταν κάποτε ελαφρώς κοίλα, έτσι ώστε οι καυτοί άνθρακες να μπορούσαν να τοποθετηθούν στην κορυφή για να παρέχουν θερμότητα τόσο από πάνω όσο και από κάτω. Στη Γαλλία, αυτές οι γλάστρες πολλαπλών χρήσεων είναι γνωστές ως κοκτέιλ, και στη Βρετάνη, είναι γνωστές απλά ως κατσαρόλες.
Χρήσεις Οι
σύγχρονοι ολλανδικοί φούρνοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μαγειρικές εστίες παρόμοιες με μια κούπα ή στο φούρνο σαν ένα ταψί. Το βαρέα μέταλλο ή το κεραμικό μπορεί να αντέξει ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών και μεθόδων μαγειρέματος. Σχεδόν κάθε εργασία μαγειρέματος μπορεί να εκτελεστεί σε ολλανδικό φούρνο.

Σούπες και στιφάδο: Οι ολλανδικοί φούρνοι είναι ιδανικοί για σούπες και στιφάδο λόγω του μεγέθους, του σχήματος και της παχιάς κατασκευής τους. Το βαρύ μέταλλο ή το κεραμικό αγωγό θερμαίνει καλά και μπορεί να διατηρήσει το φαγητό ζεστό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό είναι χρήσιμο για σούπες, βραστά ή φασόλια που σιγοβράζουν.
Ψήσιμο: Όταν τοποθετούνται μέσα σε φούρνο, οι ολλανδικοί φούρνοι μεταφέρουν θερμότητα και το μεταφέρουν στο φαγητό μέσα από όλες τις κατευθύνσεις. Η ικανότητα του μαγειρικού σκεύους να συγκρατεί αυτή τη θερμότητα σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερη ενέργεια για μακρές, αργές μεθόδους μαγειρέματος. Το αδιάβροχο καπάκι βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και αποτρέπει την ξήρανση κατά τη διάρκεια μεγάλων χρόνων μαγειρέματος. Αυτό καθιστά τους ολλανδικούς φούρνους τέλειους για κρέας ή λαχανικά με αργό ψήσιμο.
Τηγάνισμα: Η ικανότητα αγωγής θερμότητας είναι το αστέρι ξανά όταν πρόκειται για τη χρήση ολλανδικού φούρνου για τηγάνισμα. Οι ολλανδικοί φούρνοι θερμαίνουν ομοιόμορφα το λάδι, επιτρέποντας στον μάγειρα να ελέγχει στενά τη θερμοκρασία του λαδιού. Υπάρχουν μερικοί σμάλτοι ολλανδικοί φούρνοι που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με τις υψηλές θερμοκρασίες που χρησιμοποιούνται για τηγάνισμα, οπότε φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή.

Ψωμί: Οι ολλανδικοί φούρνοι χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό για να ψήνουν ψωμί και άλλα ψημένα προϊόντα. Η ακτινοβολούμενη θερμότητα λειτουργεί παρόμοια με μια πέτρινη εστία ενός φούρνου ψωμιού ή πίτσας. Επιπλέον, το καπάκι συγκρατείται σε υγρασία και ατμό, που δημιουργεί μια επιθυμητή τραγανή κρούστα.
Κατσαρόλες: Η ικανότητα ενός ολλανδικού φούρνου να μεταφέρεται από μια εστία στο εσωτερικό ενός φούρνου τους καθιστά το τέλειο εργαλείο για κατσαρόλες. Τα κρέατα ή τα αρωματικά μπορούν να σοταριστούν στον ολλανδικό φούρνο ενώ βρίσκονται στο μαγειρικό σκεύος και στη συνέχεια η κατσαρόλα μπορεί να συναρμολογηθεί και να ψηθεί στην ίδια κατσαρόλα.

Ποικιλίες Οι
σύγχρονοι ολλανδικοί φούρνοι μπορούν να χωριστούν σε δύο βασικές κατηγορίες: γυμνό χυτοσίδηρο ή σμάλτο. Κάθε ένα έχει το δικό του σύνολο πλεονεκτημάτων, μειονεκτημάτων και βέλτιστων χρήσεων.

Γυμνός χυτοσίδηρος: Ο χυτοσίδηρος είναι ένας εξαιρετικός αγωγός θερμότητας και είναι το προτιμώμενο υλικό μαγειρικής για πολλούς σεφ. Το μέταλλο μπορεί να αντέξει εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες χωρίς υποβάθμιση, καθιστώντας το χρήσιμο για μια ευρύτερη ποικιλία εφαρμογών. Όπως με όλα τα σκεύη από χυτοσίδηρο, πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερος καθαρισμός και προσοχή για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του σιδήρου. Εάν φροντίζεται σωστά, ένας καλός ολλανδικός φούρνος από χυτοσίδηρο μπορεί να διαρκέσει γενιές. Οι ολλανδικοί φούρνοι από χυτοσίδηρο χρησιμοποιούνται συνήθως για κατασκήνωση καθώς μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας πάνω σε ανοιχτή φλόγα.
Σμάλτο: Οι σμάλτοι ολλανδικοί φούρνοι μπορούν να έχουν κεραμικό ή μεταλλικό πυρήνα. Όπως ο χυτοσίδηρος, το κεραμικό αγωγό θερμαίνει πολύ καλά και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή ολλανδικών φούρνων. Οι σμάλτοι ολλανδικοί φούρνοι δεν απαιτούν ειδικές τεχνικές καθαρισμού, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για όσους αναζητούν άνεση. Αν και το σμάλτο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό.

7ΗWIZA


Ώρα μετά: 13 Ιουλίου-2020