• Διαφήμιση σχετικά με το προϊόν

b24722bd7d8daaa2f02c4ca38ed95c82_original1

Τι είναι το καρύκευμα χυτοσιδήρου;

Το καρύκευμα είναι ένα στρώμα από σκληρυμένο (πολυμερισμένο) λίπος ή λάδι που ψήνεται στην επιφάνεια του χυτοσίδηρου για να το προστατεύσει και να διασφαλίσει την κολλώδη απόδοση μαγειρέματος. Τόσο απλό!

Το καρύκευμα είναι φυσικό, ασφαλές και εντελώς ανανεώσιμο. Το καρύκευμα θα έρθει και θα πάει με τακτική χρήση αλλά θα συσσωρεύεται γενικά με την πάροδο του χρόνου, όταν συντηρείται σωστά.

Εάν χάσετε λίγο καρύκευμα ενώ μαγειρεύετε ή καθαρίζετε, μην ανησυχείτε, η κατσαρόλα σας είναι μια χαρά. Μπορείτε να ανανεώσετε γρήγορα και εύκολα το καρύκευμα με λίγο μαγειρικό λάδι και φούρνο.

 

Πώς να καρυκεύσετε το χυτοσίδηρο σας

Οδηγίες καρυκεύματος συντήρησης:

Το καρύκευμα συντήρησης πρέπει να γίνεται τακτικά αφού μαγειρεύετε και καθαρίζετε. Δεν χρειάζεται να το κάνετε κάθε φορά, αλλά είναι η καλύτερη πρακτική και ιδιαίτερα σημαντικό μετά το μαγείρεμα με συστατικά όπως ντομάτες, εσπεριδοειδή ή κρασί και ακόμη και κρέατα όπως μπέικον, μπριζόλα ή κοτόπουλο, καθώς αυτά είναι όξινα και θα αφαιρέσουν μερικά από τα καρυκεύματα σας.

Βήμα 1.  Προθερμάνετε το μαγειρικό σκεύος ή το σκεύος από χυτοσίδηρο στον καυστήρα (ή σε άλλη πηγή θερμότητας όπως ψησταριά ή σιγοκαίγοντας φωτιά) σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά.

Βήμα 2.  Σκουπίστε μια λεπτή γυαλάδα στην επιφάνεια μαγειρέματος και θερμάνετε για άλλα 5-10 λεπτά ή έως ότου το λάδι φαίνεται στεγνό. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση μιας καλά καρυκευμένης, αντικολλητικής επιφάνειας μαγειρέματος και θα προστατεύσει το τηγάνι κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης.

 

Οδηγίες πλήρους καρυκεύματος:

Εάν παραγγείλετε ένα έμπειρο skillet από εμάς, αυτή είναι η ακριβής διαδικασία που χρησιμοποιούμε. Αρωματίζουμε κάθε κομμάτι με το χέρι με 2 λεπτές στρώσεις λαδιού. Συνιστούμε τη χρήση λαδιού με υψηλό σημείο καπνού, όπως canola, grapeseed ή sunflower και ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

Βήμα 1.  Προθερμάνετε το φούρνο στους 225 ° F. Πλύνετε και στεγνώστε εντελώς το τηγάνι σας.

Βήμα 2.  Τοποθετήστε το τηγάνι σας στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά και μετά αφαιρέστε προσεκτικά χρησιμοποιώντας την κατάλληλη προστασία χεριών.

Βήμα 3.  Με ένα πανί ή χάρτινη πετσέτα, απλώστε ένα λεπτό στρώμα λαδιού σε όλο το τηγάνι: μέσα, έξω, λαβή κ.λπ. Πρέπει να παραμείνει μόνο μια ελαφρά γυαλάδα.

Βήμα 4.  Τοποθετήστε το τηγάνι σας πίσω στο φούρνο, ανάποδα. Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 475 ° F για 1 ώρα.

Βήμα 5.  Απενεργοποιήστε το φούρνο και αφήστε το τηγάνι σας να κρυώσει πριν το αφαιρέσετε.

Βήμα 6.  Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να προσθέσετε επιπλέον στρώματα καρυκεύματος. Συνιστούμε 2-3 στρώματα καρυκεύματος.


Ώρα μετά: 10 Απριλίου-2020