• Bänner toote kohta

Taimetoitlane pizza Pizza

MEETOD:

 1. Lisage väikesesse kaussi soe vesi ja aktiivne kuivatatud pärm ning segage segamiseks. Laske sellel 10 minutit istuda, kuni pärm lahustub.

 2. Pärast lahustamist ühendage suures kausis jahu, sool, suhkur, õli ning lahustunud pärm ja vesi. Kleepuva taigna saamiseks segage see kahvliga hästi kokku.

 3. Asetage tainas puhtasse kaussi. Järgmise tunni jooksul tehke 4 komplekti venitusi ja voltimisi, üks komplekt iga 15 minuti järel. Venitus ja voltimine on see, kui võtad tainapalli külje ja venitad selle üles ja voldid enda peale. Iga komplekti jaoks venitage tainas ja keerake see 4 korda, keerates kaussi iga kord veerand pööret. Voldikute tegemisel kasutage märjaid käsi, kuna see peatab taina sõrmedele kleepumise. Kui voldid on kõik valmis, katke kauss plaadiga ja asetage see külmkapis vähemalt 5 tunniks või üleöö.

Kogu_Pizza_ruut_LR_300x300
pizza_fold_elien_lewis_low_res_large

Pizza valmistamine

1. Niristage 30 cm kastrul 1 ½ supilusikatäie oliiviõliga.

2. Võtke tainas külmkapist ja asetage see pannile. Nirista taina ülaosale veel üks supilusikatäis oliiviõli. Vajutage sõrmedega tainas pannile, nii et see katab kogu põhja pinna. Veenduge, et kogu tainas oleks kaetud oliiviõliga. Kui tainas kerkib tagasi vajutamise ajal tagasi, laske sellel enne uuesti proovimist 10 minutit toatemperatuuril istuda. Lase tainal 45 minutit soojas ruumis tõkestada.

Pizza_Dough_low_res_large

3. Kuigi tainas on tõestatud, haki või tükelda kogu porrulauk, eriti karmimad porrulaugud. Kuumutage pannil või pannil keskmisel kuumusel ja lisage 1-2 spl oliiviõli. Lisage hakitud porrulauk ja ½ tl soola. Hautage porrut 10 minutit, segades regulaarselt, kui porrulauk pehmeneb. Poole porru keetmisaja möödudes lisage purustatud küüslauk, värske tüümian ja supilusikatäis sidrunimahla. Maitsesta pipra ja vajadusel ekstra soolaga.

4. Purusta rooskapsad ribadeks ja haki päikesekuivatatud tomatid jämedalt. Viska rooskapsas ½ supilusikatäie oliiviõli, sidrunikoore ja ½ tl soolaga. Pange need kõrvale.

5. Kui tain on tõestatud, soojendage ahi temperatuurini 220 ° C (200 ° C ventilaatoriga küpsetamine). Puista tainale ½ tassi riivitud mozzarella juustu. Lisa porru peale ja laota ühtlaselt laiali. Pange porru kohale rooskapsas ja päikesekuivatatud tomatid. Kõige peale aseta ülejäänud ½ tassi mozzarella juustu ja parmesani.

6. Küpseta pitsa ahjus alumisel restil umbes 16–18 minutit, kuni pealmine osa on kuldne ja põhi küps ja krõbe. Kui pitsa on ahjust eemaldatud, laske juustu külgedele kleepumise peatamiseks viivitamatult nuga mööda panni serva. Seejärel saate pizza alaosa spaatliga välja tõsta, et kontrollida, kas põhi on kuldne.

7. Pange kuum pitsa eriti värske tüümianiga, viilutage ja serveerige kuumana.


Postituse aeg: juuli-13-2020