• Bänner toote kohta

Mis on Hollandi ahjud?

Hollandi ahjud on silindrikujulised, tihedate kaantega raskekujulised keedupotid, mida saab kasutada kas ahju peal või ahjus. Raskmetall- või keraamikakonstruktsioon tagab seest küpsetatavale toidule pideva, ühtlase ja mitmesuunalise kiirguse. Laia kasutusvõimalusega on Hollandi ahjud tõeliselt universaalsed köögitarbed.
Ümber maailma
Hollandi ahjusid, nagu neid tänapäeval Ameerika Ühendriikides nimetatakse, on kasutatud sadu aastaid, paljudes erinevates kultuurides ja paljude nimede all. See kõige elementaarsem köögitarbe kujundati algselt jalgadega, et istuda puidu või kivisütt põletavas kaminas kuuma tuha kohal. Hollandi ahjude kaaned olid korraga kergelt nõgusad, nii et ülevalt kui ka altpoolt soojust andes võis asetada kuumad söed. Prantsusmaal on need mitmeotstarbelised potid tuntud kui kokteilid ja Brittanis lihtsalt kastrulid.
Kasutusalad
Moodsaid Hollandi ahjusid saab kasutada varude sarnasele pliidiplaadile või ahjus nagu ahjuvormi. Raske gabariidiga metall või keraamika talub väga erinevaid temperatuure ja toiduvalmistamismeetodeid. Hollandi ahjus saab täita peaaegu kõiki toiduvalmistamise ülesandeid.

Supid ja hautised: Hollandi ahjud sobivad oma supi ja hautise jaoks oma suuruse, kuju ja paksu konstruktsiooni tõttu. Raskmetall või keraamika juhib hästi soojust ja võib toitu pikka aega soojana hoida. See on kasulik pikka aega hauduvate suppide, hautiste või ubade jaoks.
Röstimine: ahju pannes juhivad Hollandi ahjud soojust ja viivad selle igast suunast sees olevale toidule. Kööginõu võime seda kuumust hoida tähendab, et pikkade ja aeglaste küpsetusmeetodite jaoks on vaja vähem energiat. Ahjukindel kaas aitab säilitada niiskust ja hoiab ära pika küpsetusaja kuivamise. See muudab Hollandi ahjud ideaalseks liha või köögivilja aeglaseks röstimiseks.
Praadimine: Hollandi ahju kasutamisel fritüürimisel on taas täht võime soojust juhtida. Hollandi ahjud soojendavad õli ühtlaselt, võimaldades kokal hoolikalt kontrollida praeõli temperatuuri. On mõningaid emaileeritud Hollandi ahjusid, mida ei tohiks kasutada kõrgel temperatuuril praadimisel, nii et kontrollige kindlasti seda tootjalt.

Leib: Hollandi ahjusid on pikka aega kasutatud ka leiva ja muude küpsetiste küpsetamiseks. Kiirgav soojus toimib sarnaselt leiva- või pitsaahju kivikoldega. Lisaks hoiab kaas niiskust ja auru, mis tekitab soovitavalt krõbeda kooriku.
Pannid: Hollandi ahju võime viia pliidiplaadilt ahju sisemusse muudab need ideaalseks vormiroogade jaoks. Liha või aromaatseid aineid saab praadida Hollandi ahjus pliidil olles ning seejärel saab pajaroa kokku panna ja küpsetada samas potis.

Sordid
Hollandi tänapäevaseid ahjusid saab jagada kahte põhikategooriasse: paljas malmist või emailitud. Mõlemal on oma eeliste, puuduste ja parimate kasutusviiside kogum.

Paljas malm: malm on suurepärane soojusjuht ja paljude kokkade jaoks eelistatud köögitarvete materjal. Metall talub äärmiselt kõrgeid temperatuure ilma lagunemiseta, mistõttu on see kasulik mitmesuguste rakenduste jaoks. Nagu kõigi malmist kööginõude puhul, tuleb ka raua terviklikkuse säilitamiseks hoolikalt puhastada ja hoolitseda. Korraliku hoolduse korral võib hea Hollandi malmist ahi kesta mitu põlvkonda. Telkimiseks kasutatakse tavaliselt Hollandi malmist ahjusid, kuna neid saab asetada otse lahtise leegi kohale.
Enameled: emailitud Hollandi ahjud võivad olla keraamilise või metallist südamikuga. Nagu malm, juhib ka keraamika soojust ülihästi ja seetõttu kasutatakse seda sageli Hollandi ahjude valmistamiseks. Enameled Hollandi ahjud ei vaja spetsiaalseid puhastustehnikaid, mis muudab need ideaalseks mugavust soovijatele. Ehkki email on äärmiselt vastupidav.

7HWIZA


Postituse aeg: juuli-13-2020