• Banneri tuotteesta

Mitkä ovat hollantilaiset uunit?

Hollantilaiset uunit ovat sylinterimäisiä, painoltaan kattavia kattiloita, joissa on tiiviit kannet ja joita voidaan käyttää joko keittotasolla tai uunissa. Raskasmetalli tai keraaminen rakenne tuottaa jatkuvaa, tasaista ja monisuuntaista säteilylämpöä sisällä kypsennettävälle ruoalle. Hollantilaiset uunit, joilla on laaja käyttöalue, ovat todella yleiskäyttöisiä astioita.
Maailman ympäri
Hollantilaisia ​​uuneja, kuten nykyään Yhdysvalloissa kutsutaan, on käytetty satoja vuosia, monissa eri kulttuureissa ja monilla nimillä. Tämä kaikkein perustason astia on alun perin suunniteltu jalat istumaan kuumien tuhkojen yläpuolella puun tai kivihiilen polttavassa takassa. Hollantilaisten uunien kannet olivat kerralla hieman koveria, jotta kuumat hiilet voitiin laittaa päälle antamaan lämpöä ylhäältä ja alhaalta. Ranskassa nämä monikäyttöiset ruukut tunnetaan nimellä cocottot, ja Brittanissa ne tunnetaan yksinkertaisesti vuoka.
Käyttää
moderneja hollantilaisia ​​uuneja voidaan käyttää keittotasolla, joka on samanlainen kuin kattila, tai uunissa kuin leivinpelti. Raskasmittainen metalli tai keraaminen voi kestää monenlaisia ​​lämpötiloja ja keittomenetelmiä. Lähes kaikki ruoanlaittotehtävät voidaan suorittaa hollantilaisessa uunissa.

Keitot ja muhennokset: Hollantilaiset uunit sopivat täydellisesti keittoihin ja muhennoksiin niiden koon, muodon ja paksun rakenteen vuoksi. Raskasmetalli tai keramiikka johtaa lämpöä hyvin ja voi pitää ruoan lämpimänä pitkään. Tämä on hyödyllistä pitkään kiehuvien keittojen, muhennosten tai papujen yhteydessä.
Paahtaminen: Kun uunin sisälle asetetaan, hollantilaiset uunit johtavat lämpöä ja siirtävät sen sisältä olevaan ruokaan kaikista suunnista. Keittoastioiden kyky pitää tämä lämpö tarkoittaa sitä, että pitkiä, hitaita kypsennystapoja varten tarvitaan vähemmän energiaa. Uuninkestävä kansi auttaa pitämään kosteutta ja estää kuivumista pitkillä kypsennysaikoilla. Tämä tekee hollantilaisista uuneista täydellisiä lihan tai vihannesten hitaalle paahtamiselle.
Paistaminen: Kyky johtaa lämpöä on jälleen tähti käytettäessä hollantilaista uunia paistamiseen. Hollantilaiset uunit lämmittävät öljyä tasaisesti, jolloin kokki voi valvoa tarkasti paistoöljyn lämpötilaa. On joitain emaloituja hollantilaisia ​​uuneja, joita ei tule käyttää paistamiseen käytettävien korkeiden lämpötilojen kanssa, joten muista tarkistaa valmistajalta.

Leipä: Hollantilaisia ​​uuneja on myös käytetty pitkään leivän ja muiden leivonnaisten leipomiseen. Säteilevä lämpö toimii samalla tavalla kuin leipä- tai pizzauunin kivitakka. Lisäksi kansi pitää kosteutta ja höyryä, mikä luo toivottavan rapean kuoren.
Kattilat: Hollantilaisen uunin kyky siirtää liedeltä uunin sisälle tekee niistä täydellisen työkalun vuoka. Lihat tai aromaattiset aineet voidaan paistaa hollantilaisessa uunissa lieden päällä, ja sitten vuoka voidaan koota ja paistaa samassa kattilassa.

Lajikkeet
Moderni hollantilainen uuni voidaan jakaa kahteen pääluokkaan: paljas valurauta tai emaloitu. Jokaisella on omat edut, haitat ja parhaat käyttötavat.

Paljas valurauta: Valurauta on erinomainen lämmönjohdin ja se on monien kokkien suosima astiastomateriaali. Metalli kestää erittäin korkeita lämpötiloja hajoamatta, joten se on hyödyllinen monenlaisissa sovelluksissa. Kuten kaikissa valurautaisissa astioissa, myös raudan eheys on säilytettävä erityisellä puhdistuksella. Hyvä hollantilainen valurautainen uuni voi kestää kunnolla, jos siitä huolehditaan oikein. Hollantilaisia ​​valurautaisia ​​uuneja käytetään yleisesti retkeilyyn, koska ne voidaan sijoittaa suoraan avoimen liekin päälle.
Emaloitu: Emaloiduissa hollantilaisuuneissa voi olla keraaminen tai metallinen ydin. Kuten valurauta, keraamiset tuotteet johtavat lämpöä erittäin hyvin, ja siksi niitä käytetään usein hollantilaisten uunien valmistukseen. Emaloidut hollantilaiset uunit eivät vaadi erityisiä puhdistustekniikoita, mikä tekee niistä täydelliset mukavuutta etsiville. Vaikka emali on erittäin kestävä.

7HWIZA


Lähetysaika: 13.7.2020