• Banner a termékről

Vegetáriánus Skillet Pizza

MÓDSZER:

 1. Egy kis tálba tegye hozzá a meleg vizet és az aktív szárított élesztőt, majd keverje össze. Hagyja 10 percig ülni, amíg az élesztő feloldódik.

 2. Miután feloldódott, egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a sót, a cukrot, az olajat és az oldott élesztőt és a vizet. Keverje össze jól egy villával, hogy ragacsos tésztát kapjon.

 3. Helyezze a tésztát egy tiszta tálba. A következő órában végezzen 4 nyújtási és hajtási szettet, egy-egy szettet 15 percenként. Nyújtás és hajtás az, amikor a tésztagolyó egyik oldalát veszi, és kinyújtja, és maga fölé hajtja. Minden szettnél nyújtsuk ki a tésztát, és hajtsuk rá négyszer, a tálat minden alkalommal negyed fordulattal elforgatva. Használjon nedves kezeket a hajtások végrehajtásakor, mivel ez megakadályozza a tészta tapadását az ujjain. Miután a hajtások elkészültek, fedje le a tálat egy tányérral, és tegye a hűtőbe legalább 5 órára vagy egy éjszakára.

Egész_Pizza_négyzet_LR_300x300
pizza_fold_elien_lewis_low_res_large

Pizza elkészítése

1. Csepegtessen meg egy 30 cm-es serpenyőt 1 ½ evőkanál olívaolajjal.

2. Vegye ki a tésztát a hűtőszekrényből, és tegye a serpenyőbe. Csepegtesse le a tészta tetejét még egy evőkanál olívaolajjal. Az ujjaival nyomja ki a tésztát a serpenyőbe, hogy az lefedje a teljes alsó felületet. Győződjön meg róla, hogy az egész tészta olívaolajjal van bevonva. Ha a tészta folyamatosan kinyílik, miközben kinyomja, hagyja 10 percig szobahőmérsékleten ülni, mielőtt újra megpróbálja. Most tegye a tésztát 45 percig meleg helyen.

Pizza_Tészta_low_res_large

3. Amíg a tészta korrekt, aprítsa vagy aprítsa fel az egész póréhagymát, különösen a keményebb póréhagyma zöldet. Melegítsünk serpenyőt vagy serpenyőt közepes lángon, és adjunk hozzá 1-2 evőkanál olívaolajat. Hozzáadjuk az aprított póréhagymát és ½ teáskanál sót. 10 percig pirítsuk a póréhagymát, rendszeresen keverjük, miközben a póréhagyma megpuhul. A póréhagyma főzési ideje felénél hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a friss kakukkfüvet és a kanál citromlevet. Fűszerezzük borssal és extra sóval, ha szükséges és ízlés szerint.

4. A kelbimbót csíkokra aprítsa és nagyjából aprítsa fel a napon szárított paradicsomot. Dobja fel a kelbimbót ½ evőkanál olívaolajjal, a citrom héjával és ½ teáskanál sóval. Tegye félre őket.

5. Amint a tészta elkészült, melegítse a sütőt 220 ° C-ra (200 ° C-os sütő). Szórjon meg ½ csésze reszelt mozzarella sajtot a tésztára. Hozzáadjuk a póréhagymát, és egyenletesen eloszlatjuk. Rendezze a kelbimbót és a szárított paradicsomot a póréhagyma tetejére. Tetejére tesszük a maradék ½ csésze mozzarella sajtot és a parmezán sajtot.

6. Süsse a pizzát a sütőben egy alsó rácson, körülbelül 16-18 percig, amíg a teteje aranyszínű lesz, az alja pedig meg nem fő és ropogós. Miután kivette a pizzát a sütőből, azonnal fusson késsel a serpenyő szélén, hogy megakadályozza a sajt oldalra tapadását. Ezután egy spatulával emelheti ki a pizza alját, hogy ellenőrizze, hogy az alja arany-e.

7. Töltse fel a forró pizzát extra friss kakukkfűvel, szeletelje és forrón tálalja.


Feladás időpontja: 2020. július 13