• Banner a termékről

b24722bd7d8daaa2f02c4ca38ed95c82_original1

Mi az öntöttvas fűszerezés?

A fűszerezés egy edzett (polimerizált) zsír- vagy olajréteg, amelyet az öntöttvas felületére sütnek, hogy megvédje azt és biztosítsa a tapadásmentes főzési teljesítményt. Egyszerű a dolog!

A fűszerezés természetes, biztonságos és teljesen megújuló. A fűszerei rendszeres használat mellett jönnek és mennek, de megfelelően karbantartva általában idővel felhalmozódnak.

Ha főzés vagy takarítás közben elveszt egy kis fűszert, ne aggódjon, a serpenyője rendben van. Gyorsan és egyszerűen megújíthatja az ízesítőjét egy kis étolajjal és egy sütővel.

 

Hogyan fűszerezzük öntöttvas serpenyőjét

Karbantartási fűszerezési utasítások:

A karbantartási ízesítést rendszeresen el kell végezni a főzés és a tisztítás után. Nem szükséges minden alkalommal megtenni, de a legjobb gyakorlat, és különösen fontos az olyan összetevőkkel történő főzés után, mint a paradicsom, a citrusfélék vagy a bor, sőt olyan húsok is, mint a szalonna, a steak vagy a csirke, mivel ezek savasak és eltávolítják az ízesítők egy részét.

1. lépés:  Melegítse elő serpenyőjét vagy öntöttvas edényét a kályhaégőn (vagy más hőforráson, például grillen vagy parázsló tűzön) alacsony hőfokon 5-10 percig.

2. lépés:  Vékony olaj fényét törölje le a főzési felületre, és melegítse további 5-10 percig, vagy amíg az olaj száraznak nem tűnik. Ez elősegíti a jól fűszerezett, tapadásmentes főzési felület fenntartását és a serpenyő védelmét tárolás közben.

 

Teljes fűszerezési utasítások:

Ha nálunk rendel egy tapasztalt serpenyőt, akkor pontosan ezt a folyamatot alkalmazzuk. Minden egyes darabot kézzel 2 vékony réteg olajjal ízesítünk. Javasoljuk magas füstölésű olaj, például repce, szőlőmag vagy napraforgó használatát, és kövesse az alábbi lépéseket:

1. lépés:  Melegítse fel a sütőt 225 ° F-ra. Mossa meg és szárítsa meg teljesen a serpenyőt.

2. lépés:  Helyezze a serpenyőt az előmelegített sütőbe 10 percre, majd óvatosan távolítsa el megfelelő kézvédővel.

3. lépés:  Ronggyal vagy papírtörölközővel vékony olajréteget terítsen az egész serpenyőbe: belül, kívül, fogantyú stb., Majd törölje le a felesleget. Csak enyhe fényesség maradjon.

4. lépés:  Helyezze a serpenyőt fejjel lefelé a sütőbe. Emelje a hőmérsékletet 475 ° F-ra 1 órán át.

5. lépés:  Kapcsolja ki a sütőt, és hagyja kihűlni a serpenyőt, mielőtt kivenné.

6. lépés:  Ismételje meg ezeket a lépéseket további fűszerrétegek hozzáadásához. 2-3 réteg fűszerezést ajánlunk.


Feladás ideje: 2020. ápr-10