• Reklaminė antraštė apie produktą

Kas yra Olandijos orkaitės?

Olandiškos orkaitės yra cilindriniai, sunkiojo matavimo indai su sandariais dangčiais, kuriuos galima naudoti viryklėje arba orkaitėje. Sunkiojo metalo arba keramikos konstrukcija suteikia pastovų, tolygų ir daugialypį spinduliuojantį maistą viduje gaminamam maistui. Olandijos krosnys, turinčios platų panaudojimo spektrą, yra tikrai universalūs indai.
Aplink pasauli
Olandiškos krosnys, kaip jos šiandien vadinamos JAV, buvo naudojamos šimtus metų, daugelyje skirtingų kultūrų ir daugybe pavadinimų. Šis paprasčiausias virtuvės indas iš pradžių buvo sukurtas kojomis, kad galėtų sėdėti virš karštų pelenų medienos ar anglimi kūrenamame židinyje. Olandiškų krosnių dangčiai vienu metu buvo šiek tiek įgaubti, kad ant viršaus būtų galima uždėti karštas anglis, tiekiančias šilumą tiek iš viršaus, tiek iš apačios. Prancūzijoje šie daugiafunkciniai puodai yra žinomi kaip kokotai, o Bretanėje - tiesiog kaip užkandžiai.
Naudojimas
Šiuolaikinės olandiškos krosnys gali būti naudojamos ant viryklės, panašios į indą, arba orkaitėje kaip kepimo indas. Sunkusis matuoklis metalas ar keramika gali atlaikyti įvairiausias temperatūras ir kepimo būdus. Olandų krosnyje galima atlikti beveik bet kokią maisto ruošimo užduotį.

Sriubos ir troškiniai: Olandiškos orkaitės puikiai tinka sriuboms ir troškiniams dėl savo dydžio, formos ir storos konstrukcijos. Sunkusis metalas ar keramika gerai praleidžia šilumą ir ilgą laiką gali išlaikyti maistą šiltą. Tai naudinga ilgai troškintoms sriuboms, troškiniams ar pupelėms.
Skrudinimas: Įdėjus į orkaitę, olandiškos orkaitės praleidžia šilumą ir ją iš visų pusių perduoda viduje esančiam maistui. Virtuvės gebėjimas išlaikyti šią šilumą reiškia, kad norint ilgai ir lėtai gaminti, reikia mažiau energijos. Krosnies dangtis padeda išlaikyti drėgmę ir neleidžia išdžiūti ilgą kepimo laiką. Dėl to olandiškos orkaitės puikiai tinka lėtai kepant mėsą ar daržoves.
Kepimas: Gebėjimas praleisti šilumą vėl yra žvaigždė, kai reikia naudoti olandišką orkaitę kepti. Olandiškos orkaitės tolygiai kaitins aliejų, todėl virėjas galės atidžiai kontroliuoti mailiaus aliejaus temperatūrą. Yra keletas emaliuotų olandiškų krosnių, kurių negalima naudoti esant aukštai temperatūrai kepti, todėl būtinai pasitarkite su gamintoju.

Duona: olandiškos krosnys taip pat nuo seno buvo naudojamos duonai ir kitiems kepiniams kepti. Spinduliuojanti šiluma veikia panašiai kaip akmeninis duonos ar picos krosnies židinys. Be to, dangtis sulaiko drėgmę ir garus, kurie sukuria norimą traškią plutą.
Puodai: Olandiškos orkaitės galimybė perkelti iš viryklės į orkaitės vidų daro jas puikiu įrankiu troškiniams. Mėsą ar aromatinius gėrimus galima patroškinti olandiškoje orkaitėje, o ant viryklės, o tada keptuvę galima surinkti ir kepti tame pačiame puode.

Veislės
Šiuolaikines olandiškas orkaites galima suskirstyti į dvi pagrindines kategorijas: plikas ketaus arba emaliuotas. Kiekvienas iš jų turi savo privalumų, trūkumų ir geriausių naudojimo būdų rinkinį.

Plikas ketaus: ketaus yra puikus šilumos laidininkas ir daugeliui virėjų pageidaujama indų medžiaga. Metalas atlaiko ypač aukštą temperatūrą nesuardydamas, todėl yra naudingas įvairesnėms paskirtims. Kaip ir visus ketaus indus, reikia specialiai valyti ir rūpintis, kad būtų išsaugotas lygintuvo vientisumas. Tinkamai prižiūrint ketaus olandišką orkaitę, ji gali tarnauti kartoms. Stovyklavimui dažniausiai naudojamos ketaus olandiškos orkaitės, nes jas galima pastatyti tiesiai ant atviros liepsnos.
Emaliuotas: emaliuotos olandiškos orkaitės gali turėti keraminę arba metalinę šerdį. Kaip ir ketaus, keramika itin gerai praleidžia šilumą, todėl dažnai naudojama olandiškoms orkaitėms gaminti. Emaliuotoms olandiškoms orkaitėms nereikia jokių specialių valymo būdų, todėl jos puikiai tiks norintiems patogumo. Nors emalis yra ypač patvarus.

7HWIZA


Skelbimo laikas: 2020 m. Liepos 13 d