• Banner over product

Vegetarische Skillet Pizza

METHODE:

 Voeg in een kleine kom het warme water en de actieve gedroogde gist toe en roer om te combineren. Laat het 10 minuten staan ​​terwijl de gist oplost.

 2.Eenmaal opgelost, meng in een grote kom de bloem, zout, suiker, olie en de opgeloste gist en water. Meng het goed door elkaar met een vork om een ​​plakkerig deeg te maken.

 3. plaats het deeg in een schone kom. Voer het volgende uur 4 sets uit met strekken en vouwen, elke 15 minuten een set. Een rek en vouw is wanneer u een kant van de deegbal neemt en deze uitrekt en over zichzelf vouwt. Rek voor elke set het deeg uit en vouw het 4 keer om, waarbij je de kom elke keer een kwartslag draait. Gebruik natte handen bij het maken van de vouwen, want hierdoor blijft het deeg aan uw vingers plakken. Nadat alle vouwen zijn voltooid, bedek je de kom met een bord en plaats je deze minimaal 5 uur of een nacht in de koelkast.

Whole_Pizza_square_LR_300x300
pizza_fold_elien_lewis_low_res_large

Pizza Voorbereiding

1. Sprenkel een koekenpan van 30 cm met 1 ½ eetlepel olijfolie.

2. Haal het deeg uit de koelkast en doe het in de pan. Sprenkel de bovenkant van het deeg met nog een eetlepel olijfolie. Gebruik je vingers om het deeg in de pan te drukken, zodat het de hele bodem bedekt. Zorg ervoor dat het hele deeg bedekt is met olijfolie. Als het deeg blijft terugveren terwijl u het eruit drukt, laat het dan 10 minuten op kamertemperatuur komen voordat u het opnieuw probeert. Laat het deeg nu 45 minuten rijzen in een warme ruimte.

Pizza_Dough_low_res_large

3. Terwijl het deeg aan het rijzen is, rasp of hak de hele prei fijn, vooral de hardere prei. Verhit een koekenpan of koekenpan op middelhoog vuur en voeg 1-2 eetlepels olijfolie toe. Voeg de geraspte prei en ½ theelepel zout toe. Fruit de prei 10 minuten, onder regelmatig roeren terwijl de prei zacht wordt. Voeg halverwege de prei-kooktijd de geperste knoflook, de verse tijm en de eetlepel citroensap toe. Breng op smaak met peper en eventueel extra zout.

4. Snipper de spruitjes in reepjes en hak de zongedroogde tomaten grof. Gooi de spruitjes met ½ eetlepel olijfolie, de citroenschil en ½ theelepel zout. Zet ze apart.

5. Zodra het deeg klaar is met rijzen, verwarmt u de oven tot 220 ° C (200 ° C hetelucht). Strooi ½ kopje geraspte mozzarellakaas over het deeg. Voeg de prei toe en verdeel ze gelijkmatig. Verdeel de spruitjes en zongedroogde tomaten over de prei. Top met de resterende ½ kopje mozzarella kaas en de parmezaanse kaas.

6. Bak de pizza in de oven op een onderrek, ongeveer 16-18 minuten tot de bovenkant goudbruin en de onderkant gaar en knapperig is. Zodra de pizza uit de oven is gehaald, laat je onmiddellijk een mes langs de rand van de pan lopen om te voorkomen dat de kaas aan de zijkanten blijft plakken. Vervolgens kunt u de onderkant van de pizza met een spatel eruit tillen om te controleren of de bodem goudbruin is.

7. Bestrooi de hete pizza met extra verse tijm, snijd in plakjes en serveer warm.


Posttijd: 13 juli 2020