• Banner over product

b24722bd7d8daaa2f02c4ca38ed95c82_original1

Wat is gietijzeren kruiden?

Kruiden is een laag gehard (gepolymeriseerd) vet of olie die op het oppervlak van uw gietijzer wordt gebakken om het te beschermen en om een ​​antiaanbaklaag te garanderen. Simpel als dat!

Kruiden is natuurlijk, veilig en volledig hernieuwbaar. Je kruiden komen en gaan bij regelmatig gebruik, maar zullen zich over het algemeen na verloop van tijd opstapelen, mits goed onderhouden.

Maak je geen zorgen als je wat kruiden verliest tijdens het koken of schoonmaken, je koekenpan is prima. Je kunt je kruiden snel en gemakkelijk vernieuwen met een beetje bakolie en een oven.

 

Hoe u uw gietijzeren koekenpan kunt kruiden

Onderhoud Kruideninstructies:

Onderhoudskruiden moeten regelmatig worden gedaan nadat u hebt gekookt en schoongemaakt. U hoeft het niet elke keer te doen, maar het is een goede gewoonte en vooral belangrijk na het koken met ingrediënten zoals tomaten, citrusvruchten of wijn en zelfs vlees zoals spek, biefstuk of kip, omdat deze zuur zijn en een deel van uw kruiden verwijderen.

Stap 1.  Verwarm je koekenpan of gietijzeren pannen voor op de kachelbrander (of een andere warmtebron zoals een grill of smeulend vuur) op laag vuur gedurende 5-10 minuten.

Stap 2.  Veeg een dun laagje olie op het kookoppervlak en verwarm nog 5-10 minuten, of totdat de olie er droog uitziet. Dit helpt om een ​​goed gekruid kookoppervlak met antiaanbaklaag te behouden en de pan te beschermen tijdens opslag.

 

Volledige instructies voor kruiden:

Als je een doorgewinterde koekenpan bij ons bestelt, is dit het exacte proces dat we gebruiken. We kruiden elk stuk met de hand met 2 dunne laagjes olie. We raden aan om een ​​olie met een hoog rookpunt te gebruiken, zoals canola, druivenpit of zonnebloem, en deze stappen te volgen:

Stap 1.  Verwarm de oven voor op 225 ° F. Was en droog je koekenpan volledig.

Stap 2.  Plaats uw koekenpan 10 minuten in de voorverwarmde oven en verwijder hem voorzichtig met de juiste handbescherming.

Stap 3.  Verspreid met een doek of keukenpapier een dun laagje olie over de pan: binnenkant, buitenkant, handvat, enz., Veeg dan al het overtollige weg. Er mag slechts een lichte glans achterblijven.

Stap 4.  Plaats je koekenpan ondersteboven terug in de oven. Verhoog de temperatuur gedurende 1 uur tot 475 ° F.

Stap 5.  Zet de oven uit en laat je koekenpan afkoelen voordat je hem eruit haalt.

Stap 6.  Herhaal deze stappen om extra lagen kruiden toe te voegen. We raden 2-3 lagen kruiden aan.


Posttijd: 10 april 2020