• Banner om produkt

Vegetarisk skillet pizza

METODE:

 1. Tilsett varmt vann og aktiv tørket gjær i en liten bolle og rør for å kombinere. La den sitte i 10 minutter mens gjæren løses opp.

 2. Når den er oppløst, kombinerer du mel, salt, sukker, olje og oppløst gjær og vann i en stor bolle. Bland det godt sammen med en gaffel for å lage en klebrig deig.

 3.Legg deigen i en ren bolle. I løpet av den neste timen, utfør 4 sett med strekk og bretter, ett sett hvert 15. minutt. En strekk og brett er når du tar en side av deigkulen og strekker den opp og bretter den over seg selv. For hvert sett strekker du deigen og bretter den over 4 ganger, og snur bollen en omgang hver gang. Bruk våte hender når du utfører brettene, da dette hindrer at deigen henger fast på fingrene. Etter at foldene er ferdig, dekk bollen med en tallerken og legg den i kjøleskapet i minst 5 timer, eller over natten.

Hele_Pizza_square_LR_300x300
pizza_fold_elien_lewis_low_res_large

Pizza forberedelse

1. Drypp en 30 cm skillet med 1 ½ ss olivenolje.

2. Ta deigen fra kjøleskapet og legg den i stekepannen. Drypp toppen av deigen med en spiseskje olivenolje. Bruk fingrene til å presse deigen ut i stekepannen slik at den dekker hele bunnen. Forsikre deg om at hele deigen er belagt med olivenolje. Hvis deigen fortsetter å springe tilbake mens du presser den ut, la den sitte ved romtemperatur i 10 minutter før du prøver på nytt. La deigen tåle i 45 minutter på et varmt rom.

Pizza_Dough_low_res_large

3. Mens deigen er tett, strimler eller hakker du hele purren, spesielt de tøffere purregrøntene. Varm opp en stekepanne eller skillet over middels varme og tilsett 1-2 ss olivenolje. Ha i strimlet purre og ½ ts salt. Stek purren i 10 minutter, rør regelmessig mens purren blir myk. Halvveis i purre steketid tilsett knust hvitløk, fersk timian og spiseskje sitronsaft. Krydre med pepper og ekstra salt om nødvendig og etter smak.

4. Rist rosenkålene i strimler og hakk de soltørkede tomatene grovt. Kast rosenkålene med ½ ss olivenolje, sitronskall og ½ ts salt. Sett dem til side.

5. Når deigen er ferdig korrektur, varm opp ovnen til 220 ° C (200 ° C viftebake). Dryss ½ kopp revet mozzarellaost over deigen. Legg på purren og fordel dem jevnt. Ordne rosenkålene og soltørkede tomater over toppen av purren. Topp med den resterende ½ koppen mozzarellaost og parmesanosten.

6.Bake pizzaen i ovnen på en nedre rist, i rundt 16-18 minutter til toppen er gylden og bunnen er kokt og sprø. Når pizzaen er fjernet fra ovnen, kjører du straks en kniv langs kanten av stekepannen for å hindre at osten stikker til sidene. Deretter kan du løfte undersiden av pizzaen ut med en slikkepott for å sjekke at bunnen er gylden.

7.Topp den varme pizzaen med ekstra fersk timian, skjær i skiver og server den mens den er varm.


Innleggstid: Jul-13-2020