• Banner om produkt

Hva er nederlandske ovner?

Nederlandske ovner er sylindriske, kraftige gryter med tettsittende lokk som kan brukes enten på en topp eller i ovnen. Tungmetall- eller keramikkonstruksjonen gir konstant, jevn og flerveis strålingsvarme til maten som tilberedes inne. Med et bredt spekter av bruksområder er nederlandske ovner virkelig et allsidig stykke kokekar.
Jorden rundt
Hollandske ovner, som de kalles i USA i dag, har blitt brukt i hundrevis av år, i mange forskjellige kulturer og under mange navn. Dette mest grunnleggende kokekaret ble opprinnelig designet med føttene for å sitte over varm aske i en peis eller ved. Lokkene på nederlandske ovner var på en gang litt konkave, slik at varme kull kunne plasseres på toppen for å gi varme både ovenfra og under. I Frankrike er disse flerbrukspottene kjent som kokoser, og i Brittan er de bare kjent som gryteretter.
Bruker
moderne nederlandske ovner kan brukes på en komfyr som ligner på en gryte eller i ovnen som en bakebolle. Tungmetallmetall eller keramikk tåler et bredt spekter av temperaturer og tilberedningsmetoder. Nesten alle matlagingsoppgaver kan utføres i en nederlandsk ovn.

Supper og lapskaus: Nederlandske ovner er perfekte for supper og lapskaus på grunn av deres størrelse, form og tykke konstruksjon. Tungmetall eller keramikk leder varmen godt og kan holde maten varm i lange perioder. Dette er nyttig for supper, gryteretter eller bønner med langvarig kok.
Steking: Når de plasseres i en ovn, leder nederlandske ovner varmen og overfører den til maten fra alle retninger. Kokekarens evne til å holde denne varmen betyr at det kreves mindre energi for lange, langsomme tilberedningsmetoder. Det ovntette lokket holder på fuktigheten og forhindrer tørking under lange steketider. Dette gjør nederlandske ovner perfekte for sakte steking av kjøtt eller grønnsaker.
Steking: Evnen til å lede varme er stjernen igjen når det gjelder å bruke en nederlandsk ovn til steking. Nederlandske ovner vil varme oljen jevnt, slik at kokken kan kontrollere temperaturen på yngeloljen nøye. Det er noen emaljerte nederlandske ovner som ikke skal brukes med de høye temperaturene som brukes i steking, så husk å sjekke med produsenten.

Brød: Nederlandske ovner har også lenge vært brukt til å bake brød og andre bakevarer. Den strålende varmen fungerer på samme måte som en steinhjerte fra et brød eller en pizzaovn. Videre holder lokket i fuktighet og damp, noe som skaper en ønskelig sprø skorpe.
Gryter: Muligheten til å overføre en nederlandsk ovn fra komfyrtoppen til en ovn gjør dem til det perfekte verktøyet for gryteretter. Kjøtt eller aromater kan sauteres i nederlandsk ovn mens du er på komfyrtoppen, og deretter kan gryten settes sammen og stekes i samme gryte.

Varianter
Moderne nederlandske ovner kan deles inn i to grunnleggende kategorier: bart støpejern eller emaljert. Hver har sitt eget sett med fordeler, ulemper og beste bruksområder.

Bare støpejern: Støpejern er en utmerket varmeledning og er det foretrukne kokekaret for mange kokker. Metallet tåler ekstremt høye temperaturer uten nedbrytning, noe som gjør det nyttig for et bredere utvalg av applikasjoner. Som med alle kokekar av støpejern, må du ta spesiell rengjøring og forsiktighet for å bevare jernets integritet. Hvis det blir tatt vare på riktig, kan en god støpejerns nederlandsk ovn vare i generasjoner. Støpejern nederlandske ovner brukes ofte til camping, da de kan plasseres direkte over åpen ild.
Emaljert: Emaljerte nederlandske ovner kan ha en keramisk eller metallkjerne. I likhet med støpejern leder keramikk varme ekstremt godt, og brukes derfor ofte til å lage nederlandske ovner. Emaljerte nederlandske ovner krever ingen spesielle rengjøringsteknikker, noe som gjør dem perfekte for de som ønsker bekvemmelighet. Selv om emalje er ekstremt holdbar.

7HWIZA


Innleggstid: Jul-13-2020