• Banner o produkte

Vegetariánska pizzová pizza

SPÔSOB:

 1. V malej miske pridajte teplú vodu a aktívne sušené droždie a premiešajte. Necháme 10 minút postáť, kým sa droždie rozpustí.

 2. Po rozpustení zmiešajte vo veľkej miske múku, soľ, cukor, olej a rozpustené droždie a vodu. Vidličkou to spolu dobre premiešame, aby vzniklo lepkavé cesto.

 3. Vložte cesto do čistej misy. Počas nasledujúcej hodiny vykonajte 4 série napínania a prehybov, jednu sériu každých 15 minút. Natiahnutie a preloženie je, keď vezmete stranu guľky na cesto a natiahnete ju hore a preložíte ju cez seba. Pre každú sadu cesto natiahnite a preložte ho štyrikrát, pričom misku zakaždým otočte o štvrť otáčky. Pri vykonávaní záhybov používajte mokré ruky, pretože to zastaví lepenie cesta na prsty. Po dokončení všetkých záhybov misu prikryte tanierom a vložte ju do chladničky na minimálne 5 hodín alebo na noc.

Whole_Pizza_square_LR_300x300
pizza_fold_elien_lewis_low_res_large

Príprava pizze

1. Pokvapkajte 30 cm panvicu 1 ½ lyžice olivového oleja.

2. Vyberte cesto z chladničky a vložte ho do panvice. Vrch cesta pokvapkáme ďalšou lyžicou olivového oleja. Cesto vtlačte cesto do panvice tak, aby pokrývalo celú spodnú plochu. Celé cesto musí byť natreté olivovým olejom. Ak cesto počas lisovania stále pruží, nechajte ho 10 minút stáť pri izbovej teplote a potom to skúste znova. Teraz nechajte cesto kysnúť 45 minút na teplom mieste.

Pizza_Dough_low_res_large

3. Zatiaľ čo cesto kysne, nastrúhajte alebo nakrájajte nadrobno celý pór, najmä tenšiu pórovú zelenú. Na strednom ohni rozohrejte panvicu alebo panvicu a pridajte 1-2 lyžice olivového oleja. Pridáme nastrúhaný pór a ½ lyžičky soli. Pór restujte 10 minút a pravidelne ho miešajte, kým pór zmäkne. Do polovice času póru varenia pridajte prelisovaný cesnak, čerstvý tymián a lyžicu citrónovej šťavy. Dochutíme korením a podľa potreby navyše soľou a podľa chuti.

4. Ružičkový kel nastrúhame na prúžky a sušené paradajky nahrubo nasekáme. Ružičkový kel hoďte s ½ lyžice olivového oleja, citrónovou kôrou a ½ čajovej lyžičky soli. Odložte ich nabok.

5. Akonáhle je cesto dokončené, nechajte rúru vyhriať na 220 ° C (pečieme 200 ° C ventilátorom). Cesto posypte ½ šálky strúhaného syra mozzarella. Pridajte na pór a rovnomerne ho rozložte. Na pór poukladáme ružičkový kel a sušené paradajky. Navrch dajte ½ šálky mozzarelly a parmezánu.

6. Pečte pizzu v rúre na dolnom rošte asi 16 - 18 minút, kým nebude vrch zlatistý a spodok uvarený a svieži. Po vybratí pizze z rúry ihneď prejdite nožom po okraji panvice, aby sa syr nezlepil po stranách. Potom môžete špachtľou zdvihnúť spodnú časť pizze a skontrolovať, či je dno zlaté.

7. Horúcu pizzu doplňte čerstvým tymianom, nakrájajte na plátky a podávajte teplú.


Čas zverejnenia: 13. júla 2020