• Pasica o izdelku

Vegetarijanska pica s ponevjo

METODA:

 1. V majhno skledo dodajte toplo vodo in aktivni posušeni kvas ter premešajte, da se kombinira. Pustite ga sedeti 10 minut, medtem ko se kvas raztopi.

 2. Ko se enkrat raztopi, v večji skledi zmešajte moko, sol, sladkor, olje ter raztopljeni kvas in vodo. Dobro ga zmešajte z vilicami, da dobite lepljivo testo.

 3. Testo položite v čisto skledo. V naslednji uri izvedite 4 sklope raztezanja in pregibanja, po enega na 15 minut. Raztezanje in prepogibanje je, ko vzamete stran kroglice iz testa, jo raztegnete navzgor in jo zložite čez sebe. Za vsak sklop testo raztegnemo in zložimo 4-krat, posodo pa vsakič obrnemo za četrt obrata. Pri izvajanju pregibov uporabljajte mokre roke, saj s tem preprečite lepljenje testa na prste. Po končanem pregibanju skledo pokrijte s krožnikom in jo postavite v hladilnik za vsaj 5 ur ali čez noč.

Whole_Pizza_square_LR_300x300
pizza_fold_elien_lewis_low_res_large

Priprava pice

1. 30-centimetrsko ponev nalijte z 1 ½ žlicami oljčnega olja.

2. Testo vzamemo iz hladilnika in ga položimo v ponev. Vrh testa pokapljajte z drugo žlico olivnega olja. S prsti potlačite testo v ponev, tako da pokriva celotno spodnjo površino. Poskrbite, da je celotno testo prevlečeno z oljčnim oljem. Če testo ves čas vzvijuje, medtem ko ga pritiskate, pustite, da 10 minut sedi pri sobni temperaturi, preden poskusite znova. Zdaj pustite testo 45 minut na toplem.

Pizza_Testo_nisko_res_veliko

3. Medtem ko testo protite, naribajte ali drobno nasekljajte ves por, še posebej trdo zeleno por. Na srednje močnem ognju segrejte ponev ali ponev in dodajte 1-2 žlici oljčnega olja. Dodamo nariban por in ½ čajne žličke soli. Por dušimo 10 minut in redno mešamo, ko se por zmehča. Na polovici časa kuhanja pora dodajte strt česen, svež timijan in žlico limoninega soka. Po potrebi in po okusu začinite s poprom in dodatno soljo.

4. Narežite brstični ohrovt na trakove in približno sesekljajte na soncu posušen paradižnik. Brstični ohrovt stresemo z ½ žlico oljčnega olja, limonino lupinico in ½ čajne žličke soli. Odstavite jih.

5. Ko je testo končano s preizkušanjem, pečico segrejte na 220 ° C (200 ° C v pečici). Po testu potresemo ½ skodelice naribanega sira mocarela. Dodajte por in ga enakomerno razporedite. Po por položite brstični ohrovt in sušen paradižnik. Prelijte s preostalim ½ skodelice mocarele in parmezana.

6. Pico pečemo v pečici na spodnji rešetki približno 16-18 minut, dokler zgornji del ne postane zlat, spodnji pa kuhan in svež. Ko pico vzamete iz pečice, takoj potegnite nož po robu ponve, da se sir ne drži na straneh. Nato spodnjo stran pice dvignite z lopatico in preverite, ali je dno zlate barve.

7. Vročo pico prelijte z dodatkom svežega timijana, narežite in postrezite vročo.


Čas objave: 13. julij 2020