• Pasica o izdelku

b24722bd7d8daaa2f02c4ca38ed95c82_original1

Kaj je začimba iz litega železa?

Začimba je plast strjene (polimerizirane) maščobe ali olja, ki se na površini litine zapeče, da jo zaščitite in zagotovite nelepljivo kuhanje. Tako enostavno!

Začimbe so naravne, varne in popolnoma obnovljive. Vaša začimba bo prihajala in odhajala z redno uporabo, vendar se bo s pravilnim vzdrževanjem sčasoma kopičila.

Če med kuhanjem ali čiščenjem izgubite nekaj začimb, ne skrbite, vaša ponev je v redu. Začimbe lahko hitro in enostavno obnovite z malo jedilnega olja in pečico.

 

Kako začiniti svojo ponev iz litega železa

Navodila za vzdrževanje začimb:

Začimbe za vzdrževanje je treba redno izvajati po kuhanju in čiščenju. To vam ni treba narediti vsakič, vendar je to najboljša praksa in še posebej pomembno po kuhanju s sestavinami, kot so paradižnik, citrusi ali vino in celo z mesom, kot so slanina, zrezek ali piščanec, saj so ti kisli in vam bodo odstranili nekaj začimb.

Korak 1.  Kuhalnik za ponev ali litoželezno segrejte na gorilniku štedilnika (ali drug vir toplote, kot je žar ali tleči ogenj) na majhnem ognju 5-10 minut.

Korak 2.  Na kuhalno površino obrišite tanek sijaj olja in segrevajte še 5-10 minut ali dokler olje ne bo videti suho. To bo pomagalo ohranjati dobro začinjeno, nelepljivo površino za kuhanje in zaščititi ponev med skladiščenjem.

 

Celotna navodila za začimbe:

Če naročite sezonsko ponev pri nas, je to natančen postopek, ki ga uporabljamo. Vsak kos ročno začinimo z 2 tanka sloja olja. Priporočamo uporabo olja z močno dimno točko, kot je oljna repica, grozdno seme ali sončnica, in sledite tem korakom:

Korak 1.  Pečico segrejte na 225 ° F. Ponev popolnoma operite in posušite.

Korak 2.  Ponvico za 10 minut postavite v ogreto pečico, nato pa jo previdno odstranite z ustrezno zaščito za roke.

Korak 3.  S krpo ali papirnato brisačo namažite tanko plast olja po celotni ponvi: znotraj, zunaj, ročaju itd., Nato obrišite ves odvečni del. Le majhen sijaj naj ostane.

Korak 4.  Ponev postavite nazaj v pečico, obrnjeno navzdol. 1 uro zvišajte temperaturo na 475 ° F.

Korak 5.  Izklopite pečico in pustite, da se ponev ohladi, preden jo odstranite.

Korak 6.  Ponovite te korake, da dodate dodatne plasti začimb. Priporočamo 2-3 sloje začimb.


Čas objave: april-10-2020