• Banner e uiga i oloa

O a Oveni Dutch?

O ogaumu Dutch e paʻu ia, ma fua mamafa mea e tunu ai ulo ma tapuni mau e mafai ona faʻaaogaina a luga o se vaega tele poʻo se ogaumu. O le mamafa uamea po o keramika fausiaina maua ai faifai pea, e tusa lava, ma tele-tuusao pupula vevela i le meaai o kuka i totonu. Faʻatasi ai ma le lautele o ituaiga o faʻaaoga, Dutch oveni o se mea uma-mafuaʻaga fasi mea kuka.
Lalolagi Atoa
O ogaumu Dutch, e pei ona taʻua ai i Amerika i aso nei, sa faaaoga mo le selau o tausaga, i le tele o aganuu eseese, ma lalo o le tele o igoa. O lenei vaega autu o mea kuka na muaʻi fuafuaina ma vae e nofo i luga aʻe o lefulefu vevela i totonu o se fafie poʻo se malala e mumū ai le afi. O ufiufi o ogaumu Holani sa i ai se taimi na faʻafaigofieina ina ia mafai ona tuu ai malala vevela i luga e avane le vevela mai luga ma lalo foi. I Farani, o nei fagu tele-faʻaaogaina e taʻua o cocottes, ma i Brittan, e lauiloa lava latou o casseroles.
Faʻaaogaina Ogaumu
Nei Dutch e mafai ona faʻaaogaina i luga o se ogaumu e pei o se faaputuga teuoloa poʻo totonu o le ogaumu e pei o se ipu tao. O le mamafa uʻamea fua poʻo keramika mafai tatalia le tele o ituaiga o vevela ma kuka auala. Toetoe lava soʻo se mea kuka galuega mafai ona faia i totonu o le ogaumu Dutch.

Soups ma kulimi: O oveni Dutch e lelei tele mo supo ma saga ona o le tele, foliga, ma le mafiafia o le fausaga. Ole mamafa uamea poʻo le keramika e faʻatautaia lelei le vevela ma mafai ona faʻamafanafanaina meaʻai mo se taimi umi. E aoga lea mo le umi-goto supo, sulu, poʻo pi.
Roasting: A tuʻu i totonu o le ogaumu, o umu Dutch o loʻo faʻataʻitaʻia le vevela ma tuʻuina atu i meaʻai i totonu mai itu uma. O le mafai o mea kuka e uu ai lenei vevela o lona uiga e laititi le malosi e manaʻomia mo se taimi umi, e tuai ai ona kuka. O le ufiufi ufiufi e fesoasoani e taofi le susu ma puipuia le faʻamago i taimi umi o taimi kuka. O le mea lea e faʻatumu ai ogaumu Dutch mo le faifai lemu o aano o manu ma fualaʻau.
Faʻagoto: O le agavaʻa e faʻataʻitaʻia le vevela o le fetu foʻi lea pe a oʻo mai i le faʻaaogaina o se ogaumu Holani mo le falai loloto. Ogaumu Dutch o le a faʻasasaʻo le faʻasaʻo o le suauʻu, faʻatagaina le kuka e faʻatonutonu le vevela o le fualaʻau falai. E i ai ni enameled ogaumu Dutch e le tatau ona faʻaaogaina ma le maualuga o le vevela e faʻaaogaina i le loloto falai, o lea ia e mautinoa e siaki ma le gaosi oloa.

Areto: O oveni Dutch ua leva na faʻaaoga e tao ai falaoa ma isi tao tao. O le susulu o le vevela e galue faʻapea foi i le maʻaafi o se falaoa poʻo se oveni pizza. E le gata i lea, o le tapuni o loʻo taofiofia le susu ma ausa, lea e fausia ai se manaʻomia crispy paʻu.
Casseroles: O le agavaʻa o se ogaumu Dutch e faʻamatuʻu mai le ogaumu i totonu o le ogaumu o loʻo avea ai latou ma mea faigaluega lelei atoatoa mo casseroles. O aano o manu poʻo mea manogi e mafai ona faʻavai i totonu o le ogaumu Holani a o i luga o le ogaumu, ona mafai ai lea ona faʻapipiʻi le kesi ma faʻapipiʻi i totonu o le ulo lava e tasi.

Eseese
O ogaumu i ona po nei o Dutch e mafai ona vaevaeina i ni vaega taua se lua: leai ni togi uʻamea pe uʻamea. E tofu i latou ma a latou seti o mea lelei, le lelei, ma sili ona faʻaaoga.

Uʻamea lafo uʻamea: Lafo uʻamea o se sili sili ona lelei conductor o le vevela ma o le sili atu mea kuka mea mo sili kuka. E mafai e le uʻamea ona tatalia le maualuga o le vevela e aunoa ma le faʻaleagaina, ma aoga ai mo le lautele lautele o tuʻufaʻatasiga. Pei o mea fai meaʻai kuka uma, o mea faʻamama faʻapitoa ma le tausiga e tatau ona faia ina ia faʻasao ai le faʻamaoni o le uʻamea. Afai e tausia lelei, o se lelei lafo uʻamea Dutch umu mafai ona tumau augatupulaga. Lafo uʻamea Dutch ogaumu e masani ona faʻaaoga mo tolauapiga aua e mafai ona tuʻu saʻo i luga o se afi matala.
Enameled: Enameled Oumu oveni mafai ona i ai se keramika poʻo le uʻamea autu. Pei o le uʻamea lafo, o le keramini e faʻatautaia lelei le vevela ma e masani ona faʻaaoga e fai ai ogaumu Dutch. O oveni Dutch e faʻamamaina i ogaumu e le manaʻomia ni auala faʻapitoa e faʻamama ai, lea e atoatoa ai latou mo i latou o loʻo sailia se faʻafaigofieina. E ui lava o le enamel e matua anagata.

7HWIZA


Taimi Post: Jul-13-2020