• Banner om produkten

Vegetarisk stekpanna

METOD:

 1. I en liten skål, tillsätt det varma vattnet och den aktiva torkade jästen och rör om för att kombinera. Låt den sitta i 10 minuter medan jästen löses upp.

 2.En gång upplöst, i en stor skål kombinera mjöl, salt, socker, olja och upplöst jäst och vatten. Blanda det väl med en gaffel för att skapa en klibbig deg.

 3. Lägg i degen i en ren skål. Utför fyra uppsättningar stretch och veck under nästa timme, en uppsättning var 15: e minut. En stretch och vikning är när du tar en sida av degkulan och sträcker upp den och viker den över sig själv. För varje uppsättning, sträck degen och vik den över fyra gånger, vrid skålen en kvart varv varje gång. Använd våta händer när du utför veck eftersom detta hindrar att degen klibbar vid fingrarna. När veckarna är klara, täck skålen med en tallrik och lägg den i kylen i minst 5 timmar eller över natten.

Hela_Pizza_square_LR_300x300
pizza_fold_elien_lewis_low_res_large

Pizzaförberedelse

1. Strö en 30 cm stekpanna med 1 ½ matskedar olivolja.

2. Ta degen från kylen och lägg den i stekpannan. Drizzle toppen av degen med ytterligare en matsked olivolja. Tryck med fingrarna ut degen i stekpannan så att den täcker hela bottenytan. Se till att hela degen är belagd med olivolja. Om degen fortsätter att springa tillbaka medan du trycker ut den, låt den sitta vid rumstemperatur i 10 minuter innan du försöker igen. Låt degen nu täta i 45 minuter i ett varmt utrymme.

Pizza_Dough_low_res_large

3. Medan degen är tät, strimla eller hugga hela purjolöken fint, särskilt de hårdare purjolöken. Värm en stekpanna eller stekpanna på medelvärme och tillsätt 1-2 matskedar olivolja. Tillsätt i strimlad purjolök och ½ tesked salt. Fräs purjolöken i 10 minuter och rör om regelbundet när purjolöken mjuknar. Halvvägs genom purjolagstiden tillsätt krossad vitlök, färsk timjan och matsked citronsaft. Krydda med peppar och extra salt om det behövs och efter smak.

4. Strimla brysselkålarna i remsor och hugga de soltorkade tomaterna grovt. Kasta brysselkålarna med ½ matsked olivolja, citronskal och ½ tesked salt. Lägg dem åt sidan.

5.När degen är klar, värm ugnen till 220 ° C (200 ° C fläkt). Strö ½ kopp riven mozzarellaost över degen. Tillsätt purjolöken och fördela dem jämnt. Ordna brysselkål och soltorkade tomater över purjolöken. Fyll på kvarvarande ½ kopp mozzarellaost och parmesanost.

6.Baka pizza i ugnen på ett nedre rack, i cirka 16-18 minuter tills toppen är gyllene och botten är kokt och krispig. När pizza har tagits ut ur ugnen, kör omedelbart en kniv längs kanten på stekpannan för att stoppa osten som fastnar i sidorna. Sedan kan du lyfta ut pizzaens undersida med en spatel för att kontrollera att botten är gyllene.

7.Toppa den heta pizzaen med extra färsk timjan, skiv och servera medan den är varm.


Inläggstid: Jul-13-2020