• Banner om produkten

b24722bd7d8daaa2f02c4ca38ed95c82_original1

Vad är gjutjärnskrydda?

Smaksättning är ett lager av härdat (polymeriserat) fett eller olja som bakas på ytan på ditt gjutjärn för att skydda det och säkerställa non-stick matlagningsprestanda. Enkelt som det!

Krydda är naturligt, säkert och helt förnybart. Din smaksättning kommer och går med regelbunden användning men ackumuleras i allmänhet över tiden när den underhålls ordentligt.

Om du tappar lite kryddor när du lagar mat eller städar, oroa dig inte, din stekpanna är bra. Du kan snabbt och enkelt förnya din krydda med lite matolja och en ugn.

 

Hur krydda din gjutjärnspanna

Instruktioner för kryddor för underhåll:

Krydda underhåll bör göras regelbundet efter att du lagat mat och rengjort. Du behöver inte göra det varje gång, men det är bästa praxis och särskilt viktigt efter tillagning med ingredienser som tomater, citrus eller vin och till och med kött som bacon, biff eller kyckling, eftersom dessa är sura och tar bort en del av din krydda.

Steg 1.  Förvärm din stekpanna eller kokkärl av gjutjärn på spisens brännare (eller annan värmekälla som en grill eller en glödande eld) på låg värme i 5-10 minuter.

Steg 2.  Torka av en tunn glans olja på tillagningsytan och värm i ytterligare 5-10 minuter, eller tills oljan ser torr ut. Detta hjälper till att upprätthålla en väl kryddad, matlagningsfri yta och skydda stekpannan under lagring.

 

Kompletta kryddningsinstruktioner:

Om du beställer en kryddad stekpanna från oss är detta den exakta processen vi använder. Vi kryddar varje bit för hand med 2 tunna lager olja. Vi rekommenderar att du använder en olja med hög rökpunkt som raps, druvkärnor eller solros och följer dessa steg:

Steg 1.  Värm ugnen till 225 ° F. Tvätta och torka din stekpanna helt.

Steg 2.  Placera din stekpanna i den förvärmda ugnen i 10 minuter och ta sedan försiktigt bort den med lämpligt handskydd.

Steg 3.  Sprid ett tunt lager olja över en stekpanna med en trasa eller pappershandduk: insidan, utsidan, handtaget osv. Torka sedan av allt överflöd. Endast en liten glans ska vara kvar.

Steg 4.  Sätt tillbaka din stekpanna upp och ner i ugnen. Öka temperaturen till 475 ° F i 1 timme.

Steg 5.  Stäng av ugnen och låt din stekpanna svalna innan du tar bort den.

Steg 6.  Upprepa dessa steg för att lägga till ytterligare lager kryddor. Vi rekommenderar 2-3 lager kryddor.


Inläggstid: Apr-10-2020