• Ürün hakkında banner

Vejetaryen Tava Pizza

YÖNTEM:

 1. Küçük bir kapta ılık su ve aktif kuru mayayı ekleyin ve birleştirmek için karıştırın. Maya çözülene kadar 10 dakika bekletin.

 2. Çözündükten sonra geniş bir kapta un, tuz, şeker, yağ ve çözünmüş maya ve suyu karıştırın. Yapışkan bir hamur oluşturmak için bir çatalla iyice karıştırın.

 3. Hamuru temiz bir kaseye koyun. Sonraki saat boyunca, her 15 dakikada bir olmak üzere 4 set gerdirme ve katlama gerçekleştirin. Bir gerdirme ve katlama, hamur topunun bir tarafını alıp gerip kendi üzerine katladığınız zamandır. Her set için, hamuru gerin ve 4 kez katlayın, kaseyi her seferinde çeyrek tur çevirin. Kıvrımları yaparken ıslak eller kullanın çünkü bu, hamurun parmaklarınıza yapışmasını durdurur. Kıvrımların tamamı tamamlandıktan sonra, kaseyi bir tabakla örtün ve en az 5 saat veya gece boyunca buzdolabına koyun.

Whole_Pizza_square_LR_300x300
pizza_fold_elien_lewis_low_res_large

Pizza Hazırlama

1. 30 cm tavada 1 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.

2. Hamuru buzdolabından alıp tavaya koyun. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ile hamurun üstünü çalkalayın. Hamuru tavaya doğru bastırmak için parmaklarınızı kullanın, böylece tüm alt yüzeyi kaplar. Hamurun tamamının zeytinyağı ile kaplandığından emin olun. Siz bastırırken hamur geri sıçrarsa, tekrar denemeden önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Şimdi hamuru sıcak bir yerde 45 dakika dinlendirin.

Pizza_Dough_low_res_large

3. Hamur mayalama yaparken, tüm pırasayı, özellikle de sert pırasa yeşillerini ince ince doğrayın veya doğrayın. Bir tavayı veya tavayı orta ateşte ısıtın ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Rendelenmiş pırasayı ve ½ çay kaşığı tuzu ekleyin. Pırasa yumuşarken düzenli olarak karıştırarak pırasayı 10 dakika sote edin. Pırasa pişirme süresinin yarısında ezilmiş sarımsağı, taze kekiği ve bir çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Gerekirse karabiber ve ekstra tuz ekleyin ve tadına bakın.

4. Brüksel lahanasını şeritler halinde doğrayın ve güneşte kurutulmuş domatesleri kabaca doğrayın. Brüksel lahanasını yarım çorba kaşığı zeytinyağı, limon kabuğu rendesi ve yarım çay kaşığı tuzla karıştırın. Onları bir kenara koyun.

5. Hamur mayalama işlemini tamamladıktan sonra fırını 220 ° C'ye ısıtın (200 ° C fan-fırında). Hamurun üzerine yarım fincan rendelenmiş mozzarella peyniri serpin. Pırasayı ekleyin ve eşit şekilde dağıtın. Brüksel lahanası ve güneşte kurutulmuş domatesleri pırasanın üzerine yerleştirin. Kalan yarım fincan mozzarella peyniri ve parmesan peyniri ile doldurun.

6. Pizzayı fırında alt rafta yaklaşık 16-18 dakika, üstü altın olana ve alt kısmı pişip gevrek olana kadar pişirin. Pizza fırından çıkarıldıktan sonra, peynirin kenarlara yapışmasını önlemek için hemen tavanın kenarına bir bıçak sürün. Ardından, alt kısmının altın renginde olup olmadığını kontrol etmek için pizzanın altını bir spatula ile kaldırabilirsiniz.

7. Ekstra taze kekikli sıcak pizzayı doldurun, dilimleyin ve sıcakken servis yapın.


Gönderme zamanı: Temmuz-13-2020