• Банер про товар

Що таке голландські печі?

Голландські печі - це циліндричні важкі каструлі з щільною кришкою, які можна використовувати як на верхній панелі, так і в духовці. Конструкція з важких металів або кераміки забезпечує постійне, рівномірне і різноспрямоване променисте тепло для їжі, що готується всередині. Завдяки широкому спектру використання голландські печі - це справді універсальний посуд.
Навколо світу
Голландські печі, як їх сьогодні називають у Сполучених Штатах, використовувались сотні років у багатьох різних культурах і під багатьма назвами. Цей найпростіший посуд спочатку був розроблений з ногами, щоб сидіти над розпеченим попелом у каміні на дровах або вугіллі. Кришки голландських печей свого часу були злегка увігнуті, так що гаряче вугілля можна було розмістити зверху, щоб забезпечити тепло як зверху, так і знизу. У Франції ці багаторазові горщики відомі як кокоти, а у Бріттані - просто запіканки.
Використання
Сучасні голландські печі можна використовувати на плиті, схожій на склад, або в духовці, як форма для запікання. Важкий калібрувальний метал або кераміка витримує широкий діапазон температур і способів приготування. У голландській печі можна виконати майже будь-яке завдання з приготування їжі.

Супи та рагу: голландські печі ідеально підходять для супів та рагу завдяки своїм розмірам, формі та товстій конструкції. Важкі метали або кераміка добре проводять тепло і можуть тривалий час зберігати їжу в теплі. Це корисно для супів, тушонки або квасолі, що довго киплять.
Смаження: голландські печі, розміщені в духовці, проводять тепло і передають його їжі з усіх боків. Здатність посуду утримувати це тепло означає, що для тривалих, повільних методів приготування потрібно менше енергії. Кришка, захищена від духовки, допомагає утримувати вологу та запобігає висиханню під час тривалого готування. Це робить голландські печі ідеальними для повільного запікання м’яса або овочів.
Смаження: здатність проводити тепло - це знову зірка, коли мова йде про використання голландської печі для смаження у фритюрі. Голландські печі будуть рівномірно нагрівати олію, дозволяючи кухареві ретельно контролювати температуру олії для смаження. Існують деякі емальовані голландські печі, які не слід використовувати при високих температурах, що використовуються при смаженні у фритюрі, тому обов’язково зверніться до виробника.

Хліб: голландські печі також давно використовуються для випічки хліба та інших хлібобулочних виробів. Променеве тепло діє подібно до кам’яного вогнища печі для хліба чи піци. Крім того, кришка утримує вологу та пар, що створює бажану хрустку скоринку.
Запіканки: здатність голландської печі переноситися з варильної панелі в духовку робить їх ідеальним інструментом для запіканок. М'ясо чи ароматичні речовини можна соте в голландській духовці, перебуваючи на плиті, а потім запіканку можна зібрати і випікати в тому ж горщику.

Різновиди
Сучасні голландські печі можна розділити на дві основні категорії: голі чавунні або емальовані. Кожен має свій набір переваг, недоліків та найкращих способів використання.

Голий чавун: Чавун є чудовим провідником тепла і є найкращим матеріалом для посуду для багатьох кухарів. Метал витримує надзвичайно високі температури без руйнування, що робить його корисним для широкого спектру застосувань. Як і уся чавунна посуд, для збереження цілісності праски необхідно подбати про спеціальне очищення та обережність. Якщо за ними доглядати належним чином, гарна чавунна голландська піч може прослужити покоління. Чавунні голландські печі зазвичай використовуються для кемпінгу, оскільки їх можна розмістити безпосередньо над відкритим вогнем.
Емальовані: емальовані голландські печі можуть мати керамічну або металеву серцевину. Як і чавун, кераміка надзвичайно добре пропускає тепло і тому її часто використовують для виготовлення голландських печей. Емальовані голландські печі не вимагають особливих методів очищення, що робить їх ідеальними для тих, хто шукає зручності. Хоча емаль надзвичайно довговічна.

7HWIZA


Час публікації: липень-13-2020