• Банер за продукта

20141106-чугун-мит-1-палец-1500xauto-4147251

Следвайте тези най-добри практики за почистване на чугун, за да запазите готвенето си от чугун за поколения.

Почистването на чугун е лесно. Според нас горещата вода, парцал или здрава хартиена кърпа и малко грес за лакти са всичко, от което се нуждаете от чугун. Стойте далеч от почистващи подложки, стоманена вълна и абразивни почистващи препарати като Barkeeper's Friend, тъй като те вероятно ще търкат през подправките, освен ако не планирате повторно подправяне след почистване разбира се.

Има много спорове за това дали да се използва сапун върху чугун или не. Ако срещнете някаква тежка мръсотия или просто се чувствате по-комфортно с малко сапун, продължете. Няма да нараниш нищо. Просто не накисвайте тигана си в сапунена вода. Ще повторим това: никога не накисвайте тигана си в мивката. Водата трябва да се използва за кратко и след това тиганът трябва да се изсуши напълно. Някои хора обичат да загряват тигана си на печката след измиване и сушене, за да са сигурни, че е напълно сух, а това не е лоша идея.

Стъпка по стъпка:

  1. Оставете тигана си да се охлади.
  2. Поставете го в мивката под течаща гореща вода. Добавете малко количество нежен сапун, ако искате.
  3. Изтъркайте остатъците от храна със здрава хартиена кърпа, мека гъба или четка за съдове и изплакнете обилно. Празни абразивни почистващи препарати и подложки за почистване.
  4. Изсушете тигана си веднага и напълно, за да избегнете ръжда.
  5. Поставете тигана си обратно на слаб огън за няколко минути, за да сте сигурни, че е напълно сух.

Никога не поставяйте тигана си в съдомиялната машина. Вероятно би оцеляло, но не го препоръчваме.


Време за публикуване: април-10-2020