• Banner a termékről

20141106-cast-iron-myth-1-thumb-1500xauto-4147251

Az öntöttvas tisztításához kövesse ezeket a bevált gyakorlatokat, hogy az öntöttvas nemzedékeken át főzzen.

Az öntöttvas tisztítása egyszerű. Véleményünk szerint forró víz, rongy vagy erős papírtörlő és egy kis könyökzsír az öntöttvas igénye. Tartson távol a súroló betétektől, az acélgyapottól és a súrolószerektől, mint például a Barkeeper's Friend, mivel ezek valószínűleg közvetlenül a fűszerezésen keresztül súrolják, hacsak nem szándékozik természetesen tisztítás után újra fűszerezni.

Sok vita folyik arról, hogy szappant használ-e öntöttvason vagy sem. Ha kemény szennyeződésekbe ütközik, vagy egyszerűen jobban érzi magát egy kis szappannal, hajrá. Nem fogsz bántani semmit. Csak ne áztassa a serpenyőt szappanos vízbe. Ezt megismételjük: soha ne áztassa a serpenyőt a mosogatóba. Röviden fel kell használni a vizet, majd a serpenyőt teljesen meg kell szárítani. Vannak, akik mosás és szárítás után szeretik melegíteni a serpenyőt a tűzhelyen, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy teljesen száraz, és ez nem rossz ötlet.

Lépésről lépésre:

  1. Hagyja kihűlni a serpenyőt.
  2. Helyezze a mosogatóba forró folyó víz alá. Adjon hozzá kis mennyiségű gyengéd edényszappant, ha úgy tetszik.
  3. Dörzsölje le az ételtörmeléket erős papírtörlővel, puha szivaccsal vagy edénykefével, majd alaposan öblítse le. Üres csiszolószerek és súroló párnák.
  4. Az rozsda elkerülése érdekében azonnal és teljesen szárítsa meg a serpenyőt.
  5. Helyezze a serpenyőt néhány percre alacsony hőfokra, hogy megbizonyosodjon róla, hogy teljesen száraz.

Soha ne tegye a serpenyőt a mosogatógépbe. Valószínűleg túlélné, de nem javasoljuk.


Feladás ideje: 2020. ápr-10