• Διαφήμιση σχετικά με το προϊόν

20141106-χυτοσίδηρο-μύθος-1-αντίχειρας-1500xauto-4147251

Ακολουθήστε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές για τον καθαρισμό από χυτοσίδηρο για να διατηρήσετε το χυτοσίδηρο μαγείρεμα για γενιές.

Ο καθαρισμός χυτοσιδήρου είναι εύκολος. Κατά τη γνώμη μας, ζεστό νερό, πανί ή ανθεκτική χαρτοπετσέτα και λίγο λίπος αγκώνα είναι όλες οι ανάγκες σας σε χυτοσίδηρο. Μείνετε μακριά από τα μαξιλάρια καθαρισμού, το χαλύβδινο μαλλί και τα λειαντικά καθαριστικά, όπως ο φίλος του Barkeeper, καθώς είναι πιθανό να τρίβουν μέχρι το καρύκευμα, εκτός εάν σκοπεύετε να ξανακατέψετε μετά τον καθαρισμό.

Υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με το αν θα χρησιμοποιηθεί ή όχι σαπούνι από χυτοσίδηρο. Εάν αντιμετωπίσετε κάποια σκληρή βρωμιά, ή απλά αισθάνεστε πιο άνετα με λίγο σαπούνι, αναζητήστε το. Δεν πρόκειται να πληγώσεις τίποτα. Απλά μην μουλιάζετε το τηγάνι σας σε σαπουνόνερο. Θα το επαναλάβουμε: ποτέ μην μουλιάζετε το τηγάνι σας στο νεροχύτη. Το νερό πρέπει να χρησιμοποιηθεί για λίγο και στη συνέχεια το τηγάνι πρέπει να στεγνώσει εντελώς. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να ζεσταίνουν το τηγάνι τους στη σόμπα μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα για να είναι σίγουροι ότι είναι εντελώς στεγνό και αυτό δεν είναι κακή ιδέα.

Βήμα βήμα:

  1. Αφήστε το τηγάνι σας να κρυώσει.
  2. Τοποθετήστε το στο νεροχύτη κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα απαλού σαπουνιού πιάτων εάν θέλετε.
  3. Τρίψτε τα υπολείμματα τροφίμων με μια ανθεκτική χαρτοπετσέτα, μαλακό σφουγγάρι ή πινέλο και ξεπλύνετε καλά. Ένα κενό λειαντικό καθαριστικό και καθαριστικά.
  4. Στεγνώστε το τηγάνι σας αμέσως και πλήρως για να αποφύγετε τη σκουριά.
  5. Επανατοποθετήστε το τηγάνι σας σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνό.

Ποτέ μην βάζετε το τηγάνι σας στο πλυντήριο πιάτων. Πιθανότατα θα επιβιώσει, αλλά δεν το προτείνουμε.


Ώρα μετά: 10 Απριλίου-2020