• Banner o produkte

20141106-liatina-mýtus-1-palec-1500xauto-4147251

Pri čistení liatiny sa riaďte týmito osvedčenými postupmi, aby bola vaša liatina pripravovaná po celé generácie.

Čistenie liatiny je jednoduché. Podľa nášho názoru sú vašou potrebou liatina horúca voda, handra alebo pevná papierová utierka a trochu mazadla na lakte. Držte sa ďalej od čistiacich vankúšikov, oceľovej vlny a abrazívnych čistiacich prostriedkov, ako je napríklad Barkeeper's Friend, pretože je pravdepodobné, že vydrhnú priamo počas korenia, pokiaľ samozrejme po čistení neplánujete opätovné korenie.

Veľa sa debatuje o tom, či použiť alebo nepoužívať mydlo na liatinu. Ak narazíte na tvrdú špinu alebo sa cítite pohodlnejšie s trochou mydla, choďte do toho. Neurobíš nič. Len nenamáčajte svoju panvicu v mydlovej vode. Zopakujeme to jeden: nikdy nenamáčajte svoju panvicu do drezu. Krátko by sa mala použiť voda a potom by sa mala panvica úplne vysušiť. Niektorí ľudia radi po umytí a osušení zahrejú svoju panvicu na sporáku, aby mali istotu, že sú úplne suché, a to nie je zlý nápad.

Krok za krokom:

  1. Nechajte svoju panvicu vychladnúť.
  2. Vložte ho do umývadla pod horúcou tečúcou vodou. Ak chcete, pridajte malé množstvo jemného mydla na riad.
  3. Zvyšky jedla vydrhnite pomocou pevnej papierovej utierky, mäkkej špongie alebo kefy na riad a dôkladne ich opláchnite. Prázdne abrazívne čistiace prostriedky a obrúsky.
  4. Panvicu okamžite a úplne osušte, aby ste predišli hrdzi.
  5. Dajte svoju panvicu opäť na pár minút na mierny oheň, aby ste sa uistili, že je úplne suchá.

Nikdy nedávajte svoju panvicu do umývačky riadu. Pravdepodobne by to prežilo, ale neodporúčame to.


Čas zverejnenia: 10. apríla 2020