• Ürün hakkında banner

20141106-dökme-demir-efsane-1-başparmak-1500xauto-4147251

Dökme demirinizi nesiller boyu pişirmeye devam etmek için dökme demir temizliği için bu en iyi uygulamaları izleyin.

Dökme demirin temizlenmesi kolaydır. Bize göre, sıcak su, bir bez veya sağlam bir kağıt havlu ve biraz dirsek yağı, tüm dökme demir ihtiyaçlarınızdır. Elbette temizlikten sonra yeniden baharatlamayı planlamadığınız sürece, ovma pedlerinden, çelik yünlerinden ve Barkeeper's Friend gibi aşındırıcı temizleyicilerden uzak durun.

Dökme demir üzerine sabun kullanılıp kullanılmayacağı konusunda çok fazla tartışma var. Sert bir kirle karşılaşırsanız veya biraz sabunla kendinizi daha rahat hissederseniz, bunun için gidin. Hiçbir şeye zarar vermeyeceksin. Tavanızı sabunlu suya batırmayın. Bunu tekrarlayacağız: tavanızı asla lavaboya batırmayın. Su kısaca kullanılmalı ve ardından tava tamamen kurutulmalıdır. Bazı insanlar, tamamen kuruduğundan emin olmak için yıkadıktan ve kuruttuktan sonra tavalarını ocakta ısıtmayı severler ve bu kötü bir fikir değildir.

Adım adım:

  1. Tavanızın soğumasına izin verin.
  2. Sıcak akan suyun altına lavaboya yerleştirin. İsterseniz az miktarda hassas bulaşık sabunu ekleyin.
  3. Yiyecek artıklarını sağlam bir kağıt havlu, yumuşak sünger veya bulaşık fırçası ile temizleyin ve iyice durulayın. Boş aşındırıcı temizleyiciler ve ovma süngerleri.
  4. Paslanmayı önlemek için tavayı hemen ve tamamen kurutun.
  5. Tamamen kuruduğundan emin olmak için tavayı birkaç dakika kısık ateşte tekrar koyun.

Tavanızı asla bulaşık makinesine koymayın. Muhtemelen hayatta kalır ama biz bunu önermiyoruz.


Gönderme zamanı: Nisan-10-2020