• Natpis o proizvodu

20141106-lijevano željezo-mit-1-palac-1500xauto-4147251

Slijedite ove najbolje prakse za čišćenje lijevanog željeza kako biste svoje lijevano željezo kuhali generacijama.

Čišćenje lijevanog željeza je jednostavno. Prema našem mišljenju, vruća voda, krpa ili čvrsti papirnati ručnik i malo masti za laktove sve su vaše potrebe za lijevanim željezom. Klonite se jastučića za ribanje, čelične vune i abrazivnih sredstava za čišćenje poput Barkeeper's Friend jer će oni vjerojatno pročišćavati pravo kroz začinjanje, osim ako naravno ne planirate ponovno začiniti.

Puno je rasprava o tome treba li sapun koristiti na lijevanom željezu. Ako naletite na tešku prljavštinu ili vam je ugodnije s malo sapuna, krenite. Nećete ništa povrijediti. Samo nemojte namakati tavu u sapunici. Ponovit ćemo i onu: nikada nemojte namakati tavu u sudoperu. Treba kratko koristiti vodu, a zatim tavu treba potpuno osušiti. Neki vole zagrijati tavu na štednjaku nakon pranja i sušenja kako bi bili sigurni da je potpuno suha, a to nije loša ideja.

Korak po korak:

  1. Ostavite da se vaša tava ohladi.
  2. Stavite ga u sudoper pod vruću tekuću vodu. Dodajte malu količinu nježnog sapuna za suđe ako želite.
  3. Očistite ostatke hrane čvrstim papirnatim ručnikom, mekom spužvom ili četkom za posuđe i temeljito isperite. Prazna abrazivna sredstva za čišćenje i jastučići za ribanje.
  4. Osušite tavu odmah i potpuno kako biste izbjegli hrđu.
  5. Vratite tavu na nekoliko minuta na laganu vatru kako biste bili sigurni da je potpuno suha.

Nikad ne stavljajte tavu u perilicu posuđa. Vjerojatno bi preživio, ali ne preporučujemo.


Vrijeme objavljivanja: travanj-10-2020