• Bàner sobre el producte

20141106-ferro-colat-mite-1-polze-1500xauto-4147251

Seguiu aquestes pràctiques recomanades per a la neteja del ferro colat per mantenir la cocció del ferro colat durant generacions.

Netejar el ferro colat és fàcil. Al nostre parer, l’aigua calenta, un drap o un tovallolet de paper resistent i una mica de greix per al colze són tot el que necessiteu de ferro colat. Mantingueu-vos allunyats de coixinets fregadors, llana d’acer i netejadors abrasius com Barkeeper's Friend, ja que és probable que es fregin durant tot el condiment, tret que tingueu previst tornar a condimentar després de netejar-los.

Hi ha molt debat sobre si utilitzar o no sabó sobre ferro colat. Si us trobeu amb una brutícia dura o us sentiu més còmode amb una mica de sabó, aneu-hi. No faràs mal a res. No poseu la paella en aigua sabonosa. Ho repetirem: no submergiu mai la paella a la pica. S’ha d’utilitzar aigua breument i després s’ha de secar completament la paella. A algunes persones els agrada escalfar la paella a l'estufa després de rentar-los i assecar-se per assegurar-se que estigui completament sec, i això no és una mala idea.

Pas a pas:

  1. Deixeu refredar la paella.
  2. Col·loqueu-lo a l'aigüera sota l'aigua corrent calenta. Afegiu una petita quantitat de sabó suau per a plats si voleu.
  3. Fregueu les restes alimentàries amb una tovallola de paper resistent, una esponja suau o un raspall de plats i esbandiu-les bé. Netejadors abrasius buits i coixinets fregadors.
  4. Asseceu la paella immediatament i completament per evitar l’òxid.
  5. Torneu a posar la paella a foc lent durant uns minuts per assegurar-vos que estigui completament sec.

No poseu mai la paella al rentaplats. Probablement sobreviuria, però no el recomanem.


Hora de publicació: 10 d'abril de 2020