• Natpis o proizvodu

20141106-mit od lijevanog željeza-1-palac-1500xauto-4147251

Slijedite ove najbolje prakse za čišćenje lijevanog željeza kako biste svoje generacije kuhali generacijama.

Čišćenje lijevanog željeza je jednostavno. Prema našem mišljenju, vruća voda, krpa ili čvrsti papirnati ubrus i malo masti za laktove sve su vaše potrebe za lijevanjem. Klonite se jastučića za ribanje, čelične vune i abrazivnih sredstava za čišćenje poput Barkeeper's Friend, jer će oni vjerojatno pročišćavati pravo kroz začinjanje, osim ako naravno ne planirate ponovno začiniti.

Mnogo je rasprava o tome da li sapun koristiti na lijevanom željezu ili ne. Ako naletite na tešku prljavštinu ili vam je ugodnije uz malo sapuna, krenite. Nećete ništa povrijediti. Samo nemojte namakati tavu u sapunici. Ponovit ćemo to: nikad ne natapajte tavu u sudoperu. Treba kratko koristiti vodu, a zatim tavu treba potpuno osušiti. Neki vole zagrijati tavu na štednjaku nakon pranja i sušenja kako bi bili sigurni da je potpuno suha, a to nije loša ideja.

Korak po korak:

  1. Ostavite da se vaša tava ohladi.
  2. Stavite ga u sudoper pod vruću tekuću vodu. Dodajte malu količinu nježnog sapuna za suđe ako želite.
  3. Očistite ostatke hrane čvrstim papirnatim ubrusom, mekanom spužvom ili četkom za posuđe i temeljito isperite. Prazna abrazivna sredstva za čišćenje i jastučići za ribanje.
  4. Osušite tavu odmah i potpuno kako biste izbjegli hrđu.
  5. Vratite tavu na malo vatre nekoliko minuta kako biste bili sigurni da je potpuno suha.

Nikada ne stavljajte tavu u mašinu za pranje posuđa. Vjerovatno bi preživio, ali ne preporučujemo ga.


Vrijeme objavljivanja: april-10-2020