• Banner om produkt

20141106-støbejern-myte-1-tommelfinger-1500xauto-4147251

Følg disse bedste fremgangsmåder til rengøring af støbejern for at holde din støbejerns madlavning i generationer.

Rengøring af støbejern er let. Efter vores mening er varmt vand, en klud eller et solidt papirhåndklæde og lidt albuefedt alt hvad du har brug for støbejern. Hold dig væk fra skurepuder, ståluld og slibende rengøringsmidler som Barkeeper's Friend, da de sandsynligvis skrubber lige igennem krydderierne, medmindre du selvfølgelig planlægger at krydre efter rengøring.

Der er en masse debat om, hvorvidt man skal bruge sæbe på støbejern. Hvis du støder på noget hårdt snavs, eller hvis du bare føler dig mere komfortabel med lidt sæbe, skal du prøve det. Du kommer ikke til at skade noget. Bare blød ikke din stegepande i sæbevand. Vi gentager den ene: Blød aldrig din stegepande i vasken. Vand skal bruges kortvarigt, og derefter skal stegepanden tørres helt. Nogle mennesker kan lide at varme deres stegepande op på komfuret efter vask og tørring for at være sikker på, at det er helt tørt, og det er ikke en dårlig idé.

Trin for trin:

  1. Lad din stegepande køle af.
  2. Anbring den i vasken under varmt rindende vand. Tilsæt en lille mængde blid opvaskemiddel, hvis du vil.
  3. Skrub madrester væk med et robust papirhåndklæde, blød svamp eller opvaskebørste og skyl grundigt. Et ugyldigt slibende rengøringsmiddel og skurepuder.
  4. Tør din stegepande straks og helt for at undgå rust.
  5. Sæt din stegepande tilbage på svag varme i et par minutter for at være sikker på, at den er helt tør.

Læg aldrig din stegepande i opvaskemaskinen. Det ville sandsynligvis overleve, men vi anbefaler det ikke.


Indlægstid: Apr-10-2020