• Banner despre produs

20141106-fonta-din-mit-1-thumb-1500xauto-4147251

Urmați aceste bune practici pentru curățarea fontei pentru a vă menține gătitul din fontă timp de generații.

Curățarea fontei este ușoară. În opinia noastră, apa caldă, o cârpă sau un prosop de hârtie robust și puțină grăsime pentru cot sunt toate nevoile tale de fontă. Stați departe de tampoanele de curățat, vată de oțel și produse de curățare abrazive, cum ar fi Barkeeper's Friend, deoarece acestea sunt susceptibile de a curăța chiar și condimentul, cu excepția cazului în care intenționați să recondimentați după curățare, desigur.

Există o mulțime de dezbateri cu privire la utilizarea sau nu a săpunului pe fontă. Dacă vă confruntați cu o murdărie dură sau vă simțiți mai confortabil cu puțin săpun, mergeți la el. Nu vei răni nimic. Doar nu vă înmuiați tigaia în apă cu săpun. O vom repeta: nu vă înmuiați niciodată tigaia în chiuvetă. Apa trebuie utilizată scurt și apoi tigaia trebuie uscată complet. Unora le place să-și încălzească tigaia pe aragaz după spălare și uscare pentru a fi siguri că este complet uscată, iar aceasta nu este o idee rea.

Pas cu pas:

  1. Lăsați tigaia să se răcească.
  2. Așezați-l în chiuvetă sub apă curentă fierbinte. Adăugați o cantitate mică de săpun delicat pentru vase, dacă doriți.
  3. Frecați resturile alimentare cu un prosop de hârtie robust, un burete moale sau o perie de vase și clătiți bine. Un produs de curățare abraziv gol și tampoane de curățare.
  4. Uscați tigaia imediat și complet pentru a evita rugina.
  5. Puneți tigaia la foc mic câteva minute pentru a vă asigura că este complet uscată.

Nu puneți niciodată tigaia în mașina de spălat vase. Probabil ar supraviețui, dar nu o recomandăm.


Ora postării: 10 aprilie 2020