• Banner om produkten

20141106-gjutjärn-myt-1-tumme-1500xauto-4147251

Följ dessa bästa metoder för rengöring av gjutjärn för att hålla din gjutjärnsmatlagning i generationer.

Det är enkelt att rengöra gjutjärn. Enligt vår åsikt är varmt vatten, en trasa eller robust pappershandduk och lite armbågsfett allt du behöver av gjutjärn. Håll dig borta från skurplattor, stålull och slipande rengöringsmedel som Barkeeper's Friend eftersom de sannolikt kommer att skrubba hela kryddan, såvida du inte planerar att krydda efter rengöring förstås.

Det diskuteras mycket om man ska använda tvål på gjutjärn eller inte. Om du stöter på lite tufft smuts eller bara känner dig mer bekväm med lite tvål, gå till det. Du kommer inte att skada någonting. Blöt inte din stekpanna i tvålvatten. Vi upprepar den: Blöt aldrig din stekpanna i diskbänken. Vatten bör användas kort och sedan måste stekpannan torkas helt. Vissa människor gillar att värma upp stekpannan efter tvätt och torkning för att vara säkra på att den är helt torr, och det här är inte en dålig idé.

Steg för steg:

  1. Låt din stekpanna svalna.
  2. Placera den i diskbänken under rinnande varmt vatten. Tillsätt en liten mängd mild diskmedel om du vill.
  3. Skrubba bort matrester med en robust pappershandduk, mjuk svamp eller diskborste och skölj noggrant. Ett ogiltigt slipande rengöringsmedel och skurplattor.
  4. Torka din stekpanna omedelbart och helt för att undvika rost.
  5. Sätt tillbaka stekpannan på låg värme i några minuter för att vara säker på att den är helt torr.

Lägg aldrig din stekpanna i diskmaskinen. Det skulle nog överleva men vi rekommenderar det inte.


Inläggstid: Apr-10-2020