• Банер за продукта

ти

Следвайте тези съвети за готвене, за да го правите всеки път.

ВИНАГИ ПРЕДГРЯВАЙТЕ

Винаги загрявайте тигана си за 5-10 минути на НИСКО, преди да увеличите топлината или да добавите храна. За да проверите дали вашият тиган е достатъчно горещ, плъзнете няколко капки вода в него. Водата трябва да цвърчи и да танцува.

Не загрявайте тигана си на средна или висока температура. Това е много важно и се отнася не само за чугуна, но и за другите ви съдове за готвене. Много бързите промени в температурата могат да доведат до деформация на метала. Започнете с настройка за ниска температура и отидете от там.

Предварителното загряване на вашите готварски съдове от чугун също ще гарантира, че храната ви се удря в добре загрята повърхност за готвене, което предотвратява залепването и помага при незалепващото готвене.

ИНГРЕДИЕНТИТЕ имат значение

Ще искате да използвате малко допълнително масло, когато готвите в нов тиган за първите 6-10 готвачи. Това ще помогне да се изгради по-силна основа на подправки и да се предотврати залепването на храната ви, докато вашата подправка се натрупва. След като изградите базата си за подправки, ще откриете, че ще ви трябва малко или никакво масло, за да предотвратите залепването.

Киселите съставки като вино, доматен сос са груби по отношение на подправките и е най-добре да се избягват, докато подправките ви се установят добре. Противно на общоприетото схващане, беконът е ужасен избор да готвите първо в нов тиган. Беконът и всички останали меса са силно киселинни и ще премахнат вашата подправка. Не се притеснявайте обаче, ако загубите малко подправка, можете лесно да я докоснете по-късно. Вижте нашите инструкции за подправки за повече информация относно това.

РАБОТА

Внимавайте, когато докосвате дръжката на тигана. Нашият иновативен дизайн на дръжката остава хладен по-дълго от останалите при отворени източници на топлина като плота на печката или скарата, но в крайна сметка все пак ще се нагорещи. Ако готвите в затворен източник на топлина като фурна, затворена скара или на горещ огън, дръжката ви ще бъде гореща и трябва да използвате адекватна защита на ръцете, когато работите с нея.


Време за публикуване: април-10-2020