• Натпис о производу

тх

Придржавајте се ових савета за кување како бисте сваки пут то учинили како треба.

УВЕК ПРЕТПРЕЈ

Увек загрејте таву 5-10 минута НИСКО пре него што појачате топлоту или додате храну. Да бисте тестирали да ли је ваша тава довољно врућа, у њу убаците неколико капи воде. Вода треба да цврчи и плеше.

Не загревајте своју таву на средњој или високој врућини. Ово је веома важно и односи се не само на ливено гвожђе, већ и на ваше остало посуђе. Врло брзе промене температуре могу довести до искривљења метала. Почните са подешавањем на ниској температури и крените одатле.

Предгревањем посуђа од ливеног гвожђа такође ћете осигурати да ваша храна погоди добро загрејану површину за кување, што спречава њено лепљење и помаже у кувању које се не лепи.

САСТОЈЦИ СУ БИТНИ

Требаће вам мало додатног уља када кувате у новој тави за првих 6-10 кувара. Ово ће вам помоћи да изградите јачу основу зачина и спречите да храна залепи како се припрема зачин. Једном када саградите базу за зачине, открићете да вам неће требати мало или нимало уља да бисте спречили лепљење.

Кисели састојци попут вина, соса од парадајза су груби за зачињавање и најбоље их је избегавати док се добро не утврде. Супротно популарном веровању, сланина је ужасан избор за прво кување у новој тави. Сланина и сва друга врста меса су високо кисела и уклониће ваше зачине. Међутим, не брините ако изгубите мало зачина, касније га лако можете додирнути. За више информација погледајте наша упутства за зачињавање.

РУКОВАЊЕ

Будите опрезни када додирујете дршку шерпе. Наш иновативни дизајн дршке остаје хладан дуже од осталих на отвореним изворима топлоте попут плоче за штедњак или роштиља, али ће се временом и даље загрејати. Ако кувате у затвореном извору топлоте попут рерне, затвореног роштиља или на врућој ватри, ручка ће вам бити врућа и приликом руковања треба да користите одговарајућу заштиту руку.


Време објављивања: април-10-2020