• Банер за производот

та

Следете ги овие совети за готвење за да го исправите секој пат.

СЕКОГАШ ПРЕДГОВПРИ

Секогаш загревајте ја тавата 5-10 минути на САМО пред да ја зголемите топлината или да додадете храна. За да тестирате дали тавата е доволно жешка, внесете неколку капки вода во неа. Водата треба да sирка и да танцува.

Не загревајте ја тавата на средна или висока топлина. Ова е многу важно и се однесува не само на леано железо, туку и на другите ваши садови за готвење. Многу брзи промени во температурата може да предизвикаат искривување на металот. Започнете со поставување на ниска температура и одете таму.

Загревањето на садовите од леано железо исто така ќе осигури дека вашата храна ќе се погоди на добро загреаната површина за готвење, што спречува да се лепи и помага при нелепливо готвење.

СОСТОЈКИ ВААТ

Wantе сакате да користите малку дополнително масло кога готвите во нова тава за првите 6-10 готвачи. Ова ќе помогне да се изгради посилна основа на зачини и да се спречи вашата храна да се лепи како што се гради зачините. Откако ќе ја изградите својата база за зачини, ќе откриете дека ќе ви треба малку или без масло за да спречите лепење.

Кисели состојки како вино, сос од домати се груби на Леќата и најдобро се избегнуваат додека не се утврди добро зачинот. Спротивно на популарното верување, сланината е ужасен избор да се готви прво во нова тава. Сланината и сите други меса се многу кисели и ќе го отстранат вашето зачинување. Сепак, не грижете се ако изгубите некое зачинување, можете лесно да го допрете подоцна. Проверете ги нашите упатства за зачини за повеќе на ова.

РАКУВАЕ

Бидете претпазливи кога ја допирате рачката на тавата. Нашиот иновативен дизајн на рачката останува ладен подолго од другите на отворени извори на топлина како што е вашиот шпорет или скара, но на крајот сепак ќе се загрее. Ако готвите во затворен извор на топлина како печка, затворена скара или над врел оган, рачката ќе ви биде жешка и треба да користите соодветна заштита за раце при ракување со неа.


Време на објавување: април-10-2020 година