• Banner om produkten

th

Följ dessa matlagningstips för att få det rätt varje gång.

FÖRVÄRMA ALLTID

Förvärm alltid din stekpanna i 5-10 minuter på LOW innan du ökar värmen eller lägger till mat. För att testa om din stekpanna är tillräckligt varm, dra in några droppar vatten i den. Vattnet ska sissa och dansa.

Värm inte din stekpanna på medium eller hög värme. Detta är mycket viktigt och gäller inte bara gjutjärn utan även andra köksredskap. Mycket snabba temperaturförändringar kan få metall att förvrängas. Börja vid låg temperatur och gå därifrån.

Förvärmning av kokkärl av gjutjärn kommer också att säkerställa att maten träffar en väl uppvärmd matlagningsyta, vilket förhindrar att den klibbar och hjälper till med non-stick matlagning.

INGREDIENSER FRÅGA

Du vill använda lite extra olja när du lagar mat i en ny stekpanna för de första 6-10 kockarna. Detta kommer att hjälpa till att bygga en starkare bas av kryddor och förhindra att din mat fastnar när din kryddor bygger. När du väl har byggt upp din smaksättningsbas kommer du att behöva lite eller ingen olja för att förhindra att det fastnar.

Sura ingredienser som vin, tomatsås är grova på kryddan och undviks bäst tills din kryddor är väl etablerad. I motsats till vad många tror är bacon ett fruktansvärt val att laga mat först i en ny stekpanna. Bacon och allt annat kött är mycket surt och tar bort kryddan. Men oroa dig inte om du tappar lite kryddor, du kan enkelt röra på det senare. Kolla in våra kryddningsinstruktioner för mer om detta.

HANTERING

Var försiktig när du rör vid stekpannans handtag. Vår innovativa handtagsdesign förblir sval längre än andra på öppna värmekällor som din spis eller grill, men det blir fortfarande varmt så småningom. Om du lagar mat i en sluten värmekälla som en ugn, en stängd grill eller över en het eld, blir ditt handtag varmt och du bör använda tillräckligt handskydd när du hanterar det.


Inläggstid: Apr-10-2020