• Natpis o proizvodu

th

Slijedite ove savjete za kuhanje kako biste svaki put to postigli kako treba.

UVIJEK SE PREGREJ

Uvijek zagrijte tavu 5-10 minuta NISKO prije pojačavanja vrućine ili dodavanja hrane. Da biste testirali da li je vaša tava dovoljno vruća, u nju ubacite nekoliko kapi vode. Voda bi trebala cvrčati i plesati.

Ne zagrijavajte tavu na srednjoj ili jakoj vatri. Ovo je vrlo važno i odnosi se ne samo na lijevano željezo, već i na vaše ostalo posuđe. Vrlo brze promjene temperature mogu dovesti do iskrivljenja metala. Počnite s postavkom na niskoj temperaturi i krenite odatle.

Zagrijavanjem posuđa od lijevanog željeza također ćete osigurati da vaša hrana pogodi dobro zagrijanu površinu za kuhanje, što sprječava da se lijepi i pomaže u kuhanju koje se ne lijepi.

SASTOJCI SU VAŽNI

Morat ćete upotrijebiti malo dodatnog ulja prilikom kuhanja u novoj tavi za prvih 6-10 kuhara. To će vam pomoći da izgradite jaču osnovu začina i spriječite da vam hrana zapinje kako se vaše začini grade. Jednom kada sagradite bazu za začine, vidjet ćete da vam neće trebati malo ili nimalo ulja kako biste spriječili lijepljenje.

Kiseli sastojci poput vina, umaka od rajčice su grubi u začinima i najbolje ih je izbjegavati dok se dobro ne utvrde. Suprotno uvriježenom mišljenju, slanina je užasan izbor za prvo kuhanje u novoj tavi. Slanina i sva ostala vrsta mesa su vrlo kisela i uklonit će vam začin. Međutim, ne brinite ako izgubite malo začina, kasnije ga lako možete dotaknuti. Za više informacija pogledajte naše upute za začin.

RUKOVANJE

Budite oprezni dok dodirujete dršku tave. Naš inovativni dizajn drške ostaje hladan duže od ostalih na otvorenim izvorima toplote, poput ploče za štednjak ili roštilja, ali će se na kraju ipak zagrijati. Ako kuhate u zatvorenom izvoru topline poput pećnice, zatvorenog roštilja ili na vrućoj vatri, ručka će vam biti vruća i prilikom rukovanja trebate koristiti odgovarajuću zaštitu ruku.


Vrijeme objavljivanja: april-10-2020