• Banner over product

th

Volg deze kooktips om het elke keer goed te doen.

ALTIJD VOORVERWARMEN

Verwarm uw koekenpan altijd 5-10 minuten voor op LAAG voordat u het vuur hoger zet of voedsel toevoegt. Om te testen of je koekenpan heet genoeg is, doe je er een paar druppels water in. Het water moet sissen en dansen.

Verwarm je koekenpan niet voor op middelhoog of hoog vuur. Dit is erg belangrijk en geldt niet alleen voor gietijzer, maar ook voor uw andere kookgerei. Door zeer snelle temperatuurschommelingen kan metaal kromtrekken. Begin bij een lage temperatuurinstelling en ga vanaf daar verder.

Als u uw gietijzeren kookgerei voorverwarmt, zorgt u er ook voor dat uw eten een goed verwarmd kookoppervlak raakt, waardoor het niet blijft plakken en het helpt bij het koken met antiaanbaklaag.

INGREDIËNTEN BELANGRIJK

Je zult een beetje extra olie willen gebruiken als je in een nieuwe koekenpan kookt voor de eerste 6-10 keer koken. Dit zal helpen om een ​​sterkere basis van kruiden op te bouwen en te voorkomen dat je voedsel blijft plakken naarmate je meer kruiden opbouwt. Als je eenmaal je kruidenbasis hebt opgebouwd, zul je merken dat je weinig tot geen olie nodig hebt om vastplakken te voorkomen.

Zure ingrediënten zoals wijn en tomatensaus zijn ruw voor de kruiden en kunnen het beste worden vermeden totdat uw kruiden goed zijn ingeburgerd. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is spek een vreselijke keuze om eerst in een nieuwe koekenpan te koken. Spek en alle andere soorten vlees zijn zeer zuur en zullen je kruiden verwijderen. Maakt u zich echter geen zorgen als u wat kruiden verliest, u kunt het later gemakkelijk bijwerken. Bekijk onze kruideninstructies voor meer informatie hierover.

BEHANDELING

Wees voorzichtig bij het aanraken van het handvat van de pan. Ons innovatieve ontwerp van de handgreep blijft langer koel dan andere op open warmtebronnen zoals je kookplaat of grill, maar het wordt uiteindelijk toch heet. Als u kookt in een gesloten warmtebron zoals een oven, een gesloten grill of boven een heet vuur, zal uw handvat heet zijn en moet u voldoende handbescherming gebruiken bij het hanteren ervan.


Posttijd: 10 april 2020