• Pasica o izdelku

th

Upoštevajte te nasvete za kuhanje, da boste vsakič prišli prav.

VEDNO PREDGREJ

Ponev vedno ogrejte 5-10 minut NA LOW, preden povečate toploto ali dodate hrano. Če želite preizkusiti, ali je ponev dovolj vroča, vanj vtaknite nekaj kapljic vode. Voda bi morala piskati in plesati.

Ponve ne segrevajte na srednji ali močni vročini. To je zelo pomembno in velja ne samo za litoželezo, temveč tudi za drugo posodo. Zelo hitre spremembe temperature lahko povzročijo, da se kovina ukrivi. Začnite pri nizki temperaturi in pojdite od tam.

Predgrevanje posode iz litega železa bo zagotovilo tudi, da vaša hrana zadene dobro segreto kuhalno površino, kar preprečuje, da bi se sprijela in pomaga pri nelepljivem kuhanju.

SESTAVINE SO POMEMBNE

Za kuhanje v novi ponvi za prvih 6–10 kuharjev boste želeli uporabiti malo dodatnega olja. To vam bo pomagalo zgraditi močnejšo osnovo začimb in preprečiti, da bi se hrana sprijela, ko se bo začimba gradila. Ko zgradite osnovo za začimbe, boste ugotovili, da boste potrebovali malo ali nič olja, da preprečite lepljenje.

Kisle sestavine, kot so vino, paradižnikova omaka, so začimbe grobe in se jim je najbolje izogibati, dokler se začimbe dobro uveljavijo. V nasprotju s splošnim prepričanjem je slanina strašna izbira, da najprej kuhamo v novi ponvi. Slanina in vse druge vrste mesa so zelo kisle in vam bodo odstranile začimbe. Ne skrbite, če izgubite nekaj začimb, kasneje se lahko enostavno dotaknete. Za več informacij si oglejte naša navodila za začimbe.

RAVNANJE

Bodite previdni pri dotiku ročaja ponve. Naša inovativna zasnova ročajev ostane hladna dlje kot ostale na odprtih virih toplote, kot je plošča štedilnika ali žar, vendar se bo sčasoma še vedno segrela. Če kuhate v zaprtem viru toplote, kot je pečica, zaprti žar ali na vročem ognju, bo vaš ročaj vroč in pri ravnanju z njim uporabite ustrezno zaščito za roke.


Čas objave: april-10-2020