• Banner om produkt

Hvad er hollandske ovne?

Hollandske ovne er cylindriske, kraftige gryder med tætte låg, der kan bruges enten på en rækkeplade eller i ovnen. Tungmetal- eller keramikkonstruktionen giver konstant, jævn og flervejs strålevarme til den mad, der tilberedes indeni. Med en bred vifte af anvendelser er hollandske ovne virkelig et alsidigt stykke køkkengrej.
Jorden rundt
Hollandske ovne, som de kaldes i USA i dag, er blevet brugt i hundreder af år i mange forskellige kulturer og under mange navne. Dette mest basale stykke køkkengrej blev oprindeligt designet med fødderne til at sidde over varm aske i en pejs med træ eller kul. Lågene på hollandske ovne var på en gang let konkave, så varme kul kunne placeres ovenpå for at give varme ovenfra såvel som nedenunder. I Frankrig er disse flerbrugsgryder kendt som kokoser, og i Brittan er de simpelthen kendt som gryderetter.
Bruger
moderne hollandske ovne kan bruges på en komfur, der ligner en gryde eller i ovnen som en bageplade. Det kraftige metal eller det keramiske materiale tåler en lang række temperaturer og tilberedningsmetoder. Næsten enhver madlavningsopgave kan udføres i en hollandsk ovn.

Supper og gryderetter: Hollandske ovne er perfekte til supper og gryderetter på grund af deres størrelse, form og tykke konstruktion. Tungmetal eller keramik leder varme godt og kan holde maden varm i lange perioder. Dette er nyttigt til supper, gryderetter eller bønner med langvarig simmering.
Ristning: Når de placeres inde i en ovn, leder hollandske ovne varme og overfører den til maden inde fra alle retninger. Kogegrejens evne til at holde denne varme betyder, at der kræves mindre energi til lange, langsomme tilberedningsmetoder. Det ovntætte låg hjælper med at bevare fugt og forhindrer tørring under lange tilberedningstider. Dette gør hollandske ovne perfekte til langsom stegning af kød eller grøntsager.
Stegning: Evnen til at lede varme er stjernen igen, når det kommer til at bruge en hollandsk ovn til friturestegning. Hollandske ovne opvarmer olie jævnt, så kokken nøje kan kontrollere temperaturen på stegolie. Der er nogle emaljerede hollandske ovne, der ikke bør bruges sammen med de høje temperaturer, der bruges til friturestegning, så sørg for at kontakte producenten.

Brød: Hollandske ovne har også længe været brugt til at bage brød og andre bagværk. Den strålende varme fungerer på samme måde som en stenhær i et brød eller en pizzaovn. Desuden holder låget på fugt og damp, hvilket skaber en ønskelig sprød skorpe.
Gryderetter: Evnen til at overføre en hollandsk ovn fra en komfur til en ovn gør dem til det perfekte værktøj til gryderetter. Kød eller aromater kan sauteres i den hollandske ovn, mens de er på komfuret, og derefter kan gryden samles og bages i den samme gryde.

Varianter
Moderne hollandske ovne kan opdeles i to grundlæggende kategorier: blåt støbejern eller emaljeret. Hver har sit eget sæt fordele, ulemper og bedste anvendelser.

Bare støbejern: Støbejern er en fremragende varmeledning og er det foretrukne kogegrejsmateriale for mange kokke. Metallet kan modstå ekstremt høje temperaturer uden nedbrydning, hvilket gør det nyttigt til en bredere vifte af applikationer. Som med alt kogegrej af støbejern skal der tages særlig rengøring og omhu for at bevare jernets integritet. Hvis det plejes ordentligt, kan en god hollandsk ovn i støbejern vare i generationer. Støbejern hollandske ovne bruges ofte til camping, da de kan placeres direkte over en åben ild.
Emaljeret: Emaljerede hollandske ovne kan have en keramisk eller metalkerne. Ligesom støbejern leder keramik varme meget godt og bruges derfor ofte til at fremstille hollandske ovne. Emaljerede hollandske ovne kræver ingen specielle rengøringsteknikker, hvilket gør dem perfekte til dem, der ønsker bekvemmelighed. Selvom emalje er ekstremt holdbar.

7HWIZA


Indlægstid: Jul-13-2020