• Banner despre produs

Ce sunt cuptoarele olandeze?

Cuptoarele olandeze sunt oale de gătit cilindrice, de dimensiuni grele, cu capace etanșe, care pot fi folosite fie pe un top, fie în cuptor. Construcția din metal greu sau ceramică asigură căldură radiantă constantă, uniformă și multidirecțională alimentelor gătite în interior. Cu o gamă largă de utilizări, cuptoarele olandeze sunt cu adevărat o bucătărie universală.
In jurul lumii
Cuptoarele olandeze, așa cum se numesc astăzi în Statele Unite, sunt folosite de sute de ani, în multe culturi diferite și sub multe nume. Această piesă de bază a vaselor de gătit a fost concepută inițial cu picioarele pentru a sta deasupra cenușii fierbinți într-un șemineu cu lemne sau cărbune. Capacele cuptoarelor olandeze erau la un moment dat ușor concav, astfel încât cărbunii fierbinți să poată fi așezați deasupra pentru a furniza căldură de sus și de jos. În Franța, aceste oale multifuncționale sunt cunoscute sub numele de cocottes, iar în Brittan sunt cunoscute pur și simplu sub numele de caserole.
Utilizări
Cuptoarele moderne olandeze pot fi folosite pe o plită similară cu un vas de stoc sau în cuptor, ca un vas de copt. Metalul sau ceramica de calibru greu pot rezista la o gamă largă de temperaturi și metode de gătit. Aproape orice sarcină de gătit poate fi efectuată într-un cuptor olandez.

Supe și tocănițe: cuptoarele olandeze sunt perfecte pentru supe și tocănițe datorită dimensiunii, formei și construcției groase. Metalul greu sau ceramica conduc bine căldura și pot menține alimentele calde pentru perioade lungi de timp. Acest lucru este util pentru supe, fierturi sau fasole.
Prăjire: Când sunt plasate în interiorul cuptorului, cuptoarele olandeze conduc căldura și o transferă în alimentele din interior din toate direcțiile. Capacitatea vaselor de a menține această căldură înseamnă că este necesară mai puțină energie pentru metodele de gătit lungi și lente. Capacul rezistent la cuptor ajută la păstrarea umezelii și previne uscarea în timpul perioadelor lungi de gătit. Acest lucru face cuptoarele olandeze perfecte pentru prăjirea lentă a cărnii sau a legumelor.
Prăjire: Capacitatea de a conduce căldura este din nou vedeta atunci când vine vorba de utilizarea unui cuptor olandez pentru prăjire. Cuptoarele olandeze vor încălzi uleiul uniform, permițând bucătarului să controleze îndeaproape temperatura uleiului de prăjit. Există unele cuptoare olandeze emailate care nu ar trebui utilizate cu temperaturile ridicate utilizate la prăjirea adâncă, așa că asigurați-vă că consultați producătorul.

Pâine: cuptoarele olandeze au fost folosite de mult timp pentru coacerea pâinii și a altor produse de patiserie. Căldura radiantă acționează similar cu vatra de piatră a unui cuptor de pâine sau pizza. În plus, capacul reține umezeala și aburul, ceea ce creează o crustă crocantă de dorit.
Caserole: Capacitatea unui cuptor olandez de a fi transferat de pe o plită în interiorul cuptorului le face instrumentul perfect pentru caserole. Carnea sau aromele pot fi sotate în cuptorul olandez în timp ce sunt pe plită, iar apoi caserola poate fi asamblată și coaptă în aceeași oală.

Soiuri
Cuptoarele moderne olandeze pot fi împărțite în două categorii de bază: fontă goală sau emailată. Fiecare are propriul set de avantaje, dezavantaje și cele mai bune utilizări.

Fontă goală: Fonta este un excelent conductor de căldură și este materialul preferat pentru vase pentru mulți bucătari. Metalul poate rezista la temperaturi extrem de ridicate fără degradare, făcându-l util pentru o varietate mai largă de aplicații. Ca și în cazul tuturor vaselor de gătit din fontă, trebuie să aveți grijă și curățare speciale pentru a păstra integritatea fierului de călcat. Dacă este îngrijit corespunzător, un cuptor olandez bun din fontă poate dura generații. Cuptoarele olandeze din fontă sunt utilizate în mod obișnuit pentru camping, deoarece pot fi așezate direct deasupra unei flăcări deschise.
Emailate: cuptoarele olandeze emailate pot avea un miez din ceramică sau metal. La fel ca fonta, ceramica conduce căldura extrem de bine și, prin urmare, este adesea folosită la fabricarea cuptoarelor olandeze. Cuptoarele olandeze emailate nu necesită tehnici speciale de curățare, ceea ce le face perfecte pentru cei care caută confort. Deși smalțul este extrem de durabil.

7HWIZA


Ora postării: 13 iul.2020