• Reklāmkarogs par produktu

Kas ir holandiešu krāsnis?

Nīderlandes krāsnis ir cilindriskas, smagā izmēra vārāmās katli ar cieši pieguļošiem vākiem, kurus var izmantot vai nu virsotnē, vai cepeškrāsnī. Smagā metāla vai keramikas konstrukcija nodrošina pastāvīgu, vienmērīgu un daudzvirzienu starojošu siltumu ēdienam, kas tiek gatavots iekšpusē. Ar plašu pielietojumu holandiešu krāsnis ir patiesi universāls trauku gabals.
Apkārt pasaulei
Holandiešu krāsnis, kā tās mūsdienās sauc ASV, ir izmantotas simtiem gadu, daudzās dažādās kultūrās un ar daudziem nosaukumiem. Šis visvienkāršākais trauku gabals sākotnēji tika izstrādāts ar kājām, lai sēdētu virs karstiem pelniem koka vai ogļu degšanas kamīnā. Holandiešu cepeškrāsnu vāki vienlaikus bija nedaudz ieliekti, lai uz augšu varētu novietot karstas ogles, lai nodrošinātu siltumu gan no augšas, gan no apakšas. Francijā šie daudzfunkcionālie podi ir pazīstami kā kokoti, bet Brittanā - vienkārši sautējumi.
Izmanto
modernās holandiešu krāsnis var izmantot uz plīts virsmas, kas līdzīga krājumam, vai cepeškrāsnī kā cepšanas trauku. Smagā gabarīta metāls vai keramika var izturēt plašu temperatūru diapazonu un gatavošanas metodes. Gandrīz jebkuru gatavošanas uzdevumu var veikt holandiešu krāsnī.

Zupas un sautējumi: holandiešu krāsnis ir lieliski piemērotas zupām un sautējumiem to lieluma, formas un biezās konstrukcijas dēļ. Smagais metāls vai keramika labi vada siltumu un ilgstoši var uzturēt ēdienu siltu. Tas ir noderīgi ilgstoši vārāmām zupām, sautējumiem vai pupiņām.
Grauzdēšana: ievietojot krāsnī, holandiešu krāsnis vada siltumu un no visiem virzieniem pārnes to iekšpusē esošajam ēdienam. Virtuves trauku spēja noturēt šo siltumu nozīmē, ka ilgām un lēnām gatavošanas metodēm ir nepieciešams mazāk enerģijas. Krāsns necaurlaidīgais vāks palīdz saglabāt mitrumu un novērš žāvēšanu ilgā gatavošanas laikā. Tas padara holandiešu krāsnis ideāli piemērotas gaļas vai dārzeņu lēnai cepšanai.
Cepšana: spēja vadīt siltumu atkal ir zvaigzne, kad runa ir par holandiešu krāsns izmantošanu cepšanai. Holandiešu krāsnis vienmērīgi sildīs eļļu, ļaujot pavāram cieši kontrolēt mazuļu eļļas temperatūru. Ir dažas emaljētas holandiešu krāsnis, kuras nedrīkst lietot ar augstām temperatūrām, kas tiek izmantotas dziļā cepšanā, tāpēc noteikti pārbaudiet ražotāju.

Maize: Holandes krāsnis jau sen tiek izmantotas arī maizes un citu ceptu izstrādājumu cepšanai. Starojošais siltums darbojas līdzīgi kā maizes vai picas krāsns akmens pavards. Turklāt vāks notur mitrumu un tvaiku, kas rada vēlami kraukšķīgu garozu.
Kastroli: Holandes krāsns spēja pārvietoties no plīts virsmas uz krāsns iekšpusi padara tos par ideālu instrumentu kastroļiem. Gaļu vai aromātiskās vielas var sautēt holandiešu krāsnī, atrodoties uz plīts virsmas, un tad kastroli var samontēt un cept tajā pašā katlā.

Šķirnes
Mūsdienu holandiešu krāsnis var iedalīt divās pamatkategorijās: kails čuguns vai emaljēts. Katram no tiem ir savs priekšrocību, trūkumu un labāko izmantojumu kopums.

Kails čuguns: čuguns ir lielisks siltuma vadītājs, un daudziem pavāriem tas ir vēlamais trauku materiāls. Metāls var izturēt ārkārtīgi augstu temperatūru bez degradācijas, padarot to noderīgu plašākam pielietojumam. Tāpat kā ar visiem čuguna traukiem, īpaša tīrīšana un piesardzība ir jāglabā, lai saglabātu dzelzs integritāti. Ja tas tiek pienācīgi kopts, laba čuguna holandiešu krāsns var kalpot paaudzēm. Kempingā parasti izmanto čuguna holandiešu krāsnis, jo tās var novietot tieši virs atklātas liesmas.
Enameled: Enameled holandiešu krāsnīs var būt keramikas vai metāla serde. Tāpat kā čuguns, arī keramika ārkārtīgi labi vada siltumu, un tāpēc to bieži izmanto holandiešu krāsniņu izgatavošanai. Emaljētām holandiešu krāsnīm nav nepieciešamas īpašas tīrīšanas metodes, kas padara tās ideāli piemērotas tiem, kas vēlas ērtības. Lai gan emalja ir ārkārtīgi izturīga.

7HWIZA


Izlikšanas laiks: jūlijs-13-2020