• Ürün hakkında banner

Hollandalı Fırınlar Nelerdir?

Hollandalı fırınlar, bir ocakta veya fırında kullanılabilen, sıkıca oturan kapaklara sahip silindirik, ağır kalibreli pişirme kaplarıdır. Ağır metal veya seramik yapı, içinde pişirilen yiyeceğe sabit, eşit ve çok yönlü radyant ısı sağlar. Geniş bir kullanım yelpazesine sahip olan Hollanda fırınları, gerçekten çok amaçlı bir pişirme kaplarıdır.
Dünya çapında
Hollanda fırınları bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde adıyla anıldığı şekliyle yüzlerce yıldır birçok farklı kültürde ve birçok isim altında kullanılmaktadır. Bu en temel tencere parçası, başlangıçta odun veya kömür yakan bir şöminede sıcak küllerin üzerine oturacak şekilde ayaklarla tasarlanmıştır. Hollanda fırınlarının kapakları bir zamanlar hafif içbükeydi, böylece sıcak kömürler yukarıdan ve aşağıdan ısı sağlamak için üstüne yerleştirilebilirdi. Fransa'da bu çok kullanımlık kaplar cocott olarak bilinir ve Brittan'da bunlar sadece güveç olarak bilinir.
Kullanım Alanları
Modern Hollanda fırınları, tencere benzeri bir set üstü ocakta veya bir fırın tepsisi gibi fırında kullanılabilir. Ağır kalibreli metal veya seramik, çok çeşitli sıcaklıklara ve pişirme yöntemlerine dayanabilir. Hemen hemen her türlü pişirme görevi bir Hollanda fırınında yapılabilir.

Çorbalar ve güveçler: Hollanda fırınları boyutları, şekilleri ve kalın yapıları nedeniyle çorbalar ve güveçler için mükemmeldir. Ağır metal veya seramik ısıyı iyi iletir ve yiyecekleri uzun süre sıcak tutabilir. Bu, uzun süre kaynayan çorbalar, güveçler veya fasulyeler için kullanışlıdır.
Kavurma: Bir fırının içine yerleştirildiğinde, Hollanda fırınları ısıyı iletir ve her yönden içerideki yiyeceğe aktarır. Tencerenin bu ısıyı tutma özelliği, uzun ve yavaş pişirme yöntemleri için daha az enerji gerektiği anlamına gelir. Fırına dayanıklı kapak, nemi korumaya yardımcı olur ve uzun pişirme sürelerinde kurumayı önler. Bu, Hollanda fırınlarını etleri veya sebzeleri yavaş kavurmak için mükemmel kılar.
Kızartma: Derin kızartma için Hollanda fırını kullanmaya gelince, ısı iletme yeteneği yine yıldızdır. Hollanda fırınları yağı eşit şekilde ısıtarak, pişiricinin kızartma yağının sıcaklığını yakından kontrol etmesini sağlar. Derin kızartmada kullanılan yüksek sıcaklıklarda kullanılmaması gereken bazı emaye Hollanda fırınları vardır, bu nedenle üreticiye danıştığınızdan emin olun.

Ekmek: Hollanda fırınları da uzun süredir ekmek ve diğer unlu mamulleri pişirmek için kullanılmaktadır. Yayılan ısı, bir ekmek veya pizza fırınının taş ocağına benzer şekilde davranır. Ayrıca kapak, arzu edilen şekilde gevrek bir kabuk oluşturan nem ve buharı tutar.
Güveçler: Bir Hollanda fırınının bir ocaktan bir fırının içine aktarılma yeteneği, onları güveçler için mükemmel bir alet haline getirir. Etler veya aromatikler ocakta Hollanda fırınında sotelenebilir ve ardından güveç aynı tencerede birleştirilip pişirilebilir.

Çeşitler
Modern Hollanda fırınları iki temel kategoriye ayrılabilir: çıplak dökme demir veya emaye. Her birinin kendi avantajları, dezavantajları ve en iyi kullanımları vardır.

Çıplak dökme demir: Dökme demir, mükemmel bir ısı iletkenidir ve birçok şef için tercih edilen pişirme gereçleri malzemesidir. Metal, bozulmadan son derece yüksek sıcaklıklara dayanabilir, bu da onu daha geniş bir uygulama yelpazesi için yararlı kılar. Tüm dökme demir kaplarda olduğu gibi, ütünün bütünlüğünü korumak için özel temizlik ve özen gösterilmelidir. Düzgün bir şekilde bakılırsa, iyi bir dökme demir Hollanda fırını nesiller boyu sürebilir. Dökme demir Hollanda fırınları, doğrudan açık alevin üzerine yerleştirilebildikleri için genellikle kamp yapmak için kullanılır.
Emaye: Emaye Hollanda fırınlarında seramik veya metal çekirdek bulunabilir. Dökme demir gibi, seramik de ısıyı son derece iyi iletir ve bu nedenle genellikle Hollanda fırınlarının yapımında kullanılır. Emaye Hollanda fırınları özel bir temizleme tekniği gerektirmez, bu da onları kolaylık arayanlar için mükemmel kılar. Emaye son derece dayanıklı olmasına rağmen.

7HWIZA


Gönderme zamanı: Temmuz-13-2020