• Banner o produkte

b24722bd7d8daaa2f02c4ca38ed95c82_original1

Čo je to korenie z liatiny?

Korenie je vrstva stuženého (polymerizovaného) tuku alebo oleja, ktorá sa pečie na povrchu vašej liatiny, aby ju ochránila a zaistila nepriľnavý výkon pri varení. Také jednoduché!

Korenie je prírodné, bezpečné a úplne obnoviteľné. Vaše korenie bude prichádzať a odchádzať s pravidelným používaním, ale pri správnom udržiavaní sa spravidla hromadí v priebehu času.

Ak pri varení alebo čistení stratíte chuťové prísady, nebojte sa, vaša panvica je v poriadku. Korenie môžete rýchlo a ľahko obnoviť trochou kuchynského oleja a rúrou.

 

Ako okoreniť liatinovú panvicu

Pokyny na korenie údržby:

Korenie na údržbu by sa malo robiť pravidelne po uvarení a vyčistení. Nemusíte to robiť zakaždým, ale je to osvedčený postup a obzvlášť dôležité po uvarení z prísad, ako sú paradajky, citrusy alebo víno, a dokonca aj z mäsa, ako je slanina, steak alebo kuracie mäso, pretože sú kyslé a odstránia časť vášho korenia.

Krok 1.  Predhrievajte svoju panvicu alebo liatinový riad na horáku sporáka (alebo na inom zdroji tepla, ako je gril alebo tlejúci oheň) na miernom ohni po dobu 5-10 minút.

Krok 2.  Na varnú plochu utrite tenký lesk oleja a zohrievajte ďalších 5-10 minút, alebo kým olej nevyzerá suchý. To pomôže udržiavať dobre okorenený nepriľnavý povrch na varenie a ochráni panvicu počas skladovania.

 

Úplné pokyny na korenie:

Ak si u nás objednáte ostrieľanú panvicu, jedná sa o presný proces, ktorý používame. Každý kúsok ručne okoreníme 2 tenkými vrstvami oleja. Odporúčame používať olej s vysokým bodom dymu, ako je repka, hroznový alebo slnečnica, a postupujte podľa týchto krokov:

Krok 1.  Predhrejte rúru na 225 ° F. Panvicu úplne umyte a osušte.

Krok 2.  Vložte svoju panvicu do predhriatej rúry na 10 minút a potom ju opatrne vyberte pomocou vhodnej ochrany rúk.

Krok 3.  Pomocou handričky alebo papierovej utierky rozotrite po celej panvici tenkú vrstvu oleja: vnútornú, vonkajšiu, rukoväť atď., Potom všetok prebytok utrite. Mal by zostať iba mierny lesk.

Krok 4.  Vložte svoju panvicu späť do rúry, hore dnom. Zvýšte teplotu na 475 ° F na 1 hodinu.

Krok 5.  Pred vybratím rúru vypnite a nechajte ju panvicu vychladnúť.

Krok 6.  Opakujte tieto kroky, aby ste pridali ďalšie vrstvy korenia. Odporúčame 2 - 3 vrstvy korenia.


Čas zverejnenia: 10. apríla 2020