• Натпис о производу

б24722бд7д8дааа2ф02ц4ца38ед95ц82_оригинал1

Шта је зачин од ливеног гвожђа?

Зачин је слој очврсле (полимеризоване) масти или уља који се испече на површини вашег ливеног гвожђа како би га заштитио и осигурао нелепљиве перформансе кувања. Једноставно!

Зачин је природан, сигуран и потпуно обновљив. Ваша зачина ће се редовно користити и одлазити, али ће се временом акумулирати када се правилно одржавају.

Ако током кувања или чишћења изгубите мало зачина, не брините, ваша тава је у реду. Зачине можете брзо и лако обновити са мало уља за јело и рерном.

 

Како зачинити своју тигањ од ливеног гвожђа

Упутства за одржавање зачина:

Зачине за одржавање треба редовно обављати након што скувате и очистите. Не треба то да радите сваки пут, али то је најбоља пракса и посебно је важно након кувања са састојцима попут парадајза, цитруса или вина, па чак и месом попут сланине, шницле или пилетине, јер су кисела и уклониће део зачина.

Корак 1.  Загрејте посуду од таве или ливеног гвожђа на горионику штедњака (или другом извору топлоте попут роштиља или тињајуће ватре) на лаганој ватри 5-10 минута.

Корак 2.  Обришите танки сјај уља на површину за кување и загревајте још 5-10 минута или док уље не изгледа суво. Ово ће вам помоћи да одржавате добро зачињену, неприањајућу површину за кување и заштитите тигањ током складиштења.

 

Комплетна упутства за зачин:

Ако код нас наручите сезонску шерпу, ово је тачан поступак који користимо. Сваки комад ручно зачинимо са 2 танка слоја уља. Препоручујемо употребу уља са високом тачком дима, као што је репица, грожђе или сунцокрет, и следите ове кораке:

Корак 1.  Загрејте рерну на 225 ° Ф. Потпуно оперите и осушите тигањ.

Корак 2.  Ставите таву у загрејану рерну на 10 минута, а затим је пажљиво уклоните користећи одговарајућу заштиту за руке.

Корак 3.  Крпом или папирним убрусом раширите танки слој уља по целој тави: изнутра, споља, ручком итд., А затим обришите сав вишак. Треба да остане само благи сјај.

Корак 4.  Вратите таву натраг у рерну, наопако. Повећајте температуру на 475 ° Ф током 1 сата.

Корак 5.  Искључите рерну и пустите да се тава охлади пре него што је уклоните.

Корак 6.  Поновите ове кораке да бисте додали додатне слојеве зачина. Препоручујемо 2-3 слоја зачина.


Време објављивања: април-10-2020